Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росія готує масштабну наступальну операцію на Харків: у ЗСУ пояснили, що відбувається
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія готує масштабну наступальну операцію на Харків: у ЗСУ пояснили, що відбувається

У ЗСУ відреагували на інформацію про можливу підготовку Росії до масштабної військової операції на Харків.

10 січня 2024, 10:33
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Інститут вивчення війни повідомив, що Росія планує провести велику операцію з захоплення частини Харківщини для створення буферної зони та відсунути українську артилерію від кордону з Бєлгородською областю. Однак у ЗСУ заперечують інформацію про підготовку Росії до масштабної військової операції на цьому напрямку.

Росія готує масштабну наступальну операцію на Харків: у ЗСУ пояснили, що відбувається

У ЗСУ заперечили про масштабний наступ РФ на Харків. Фото з відкритих джерел

Речник Сухопутних військ ЗСУ Володимира Фітьо в ефірі телемарафону розповів, що для масштабної наступальної операції на Харків потрібні ресурси, однак Росія більшість своїх сил вже використовує в Україні.

"Будь-яке формування будь-якого наступального угруповання потребує часу, ресурсів і навченого особового складу. Наразі РФ задіяла дуже великі сили в наступальній операції в Україні", — розповів Фітьо.

За його словами, якби Росія почала підготовку до наступу то Україна б це помітила та відреагувала на такі спроби армії РФ.

"Зараз таких причин немає, тому Харків може видихнути. Ми розуміємо їхні слабкі сторони і даємо відсіч", — додає Володимир Фітьо.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у 2022 році Україна могла здобути чітку та швидку перемогу над Росією, однак такий шанс згодом зник. В критичний момент, коли майбутнє армії РФ в Україні було невизначеності Захід затримав допомогу Україні через ядерні погрози Путіна. Коли ж військова техніка прибула в Україну, то ситуація змінилась на полі бою.

Також "Коментарі" писали, що Сергій Притула висловився про методи працівників ТЦК та мобілізацію в Україні. За словами волонтера до мобілізованих потрібно ставитись з повагою.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини