Головна Новини Суспільство Війна з Росією Притула висловився про методи працівників ТЦК та мобілізацію в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Притула висловився про методи працівників ТЦК та мобілізацію в Україні

Український волонтер Сергій Притула вважає, що потрібно проявляти більше поваги до мобілізованих та дати їм час закрити свої справи.

9 січня 2024, 17:15
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Мобілізація в Україні та методи працівників ТЦК, які ловлять військовозобов’язаних та відправляють їх у військкомати викликали занепокоєння в українців. Щодо цієї ситуації висловився український волонтер Сергій Притула в інтерв'ю "Радіо Свобода".

Притула висловився про методи працівників ТЦК та мобілізацію в Україні

Сергій Притула про роботу працівників ТЦК. Фото з відкритих джерел

Сергій Притула розповів, що останнім часом стали фіксувати випадки "не зовсім шляхетного поводження" працівників ТЦК. Наприклад, на Тернопільщині зафіксували, як співробітники військкомату б'ють військовозобов'язаних. Нещодавно стало відомо, що їх судитимуть у справ про побиття та катування.

Волонтер висловлює думку, що потрібно проявляти повагу до мобілізованих, а "не пакувати серед вулиці в бус", а потім одразу відправляти на військові навчання.

"Якщо ми хочемо, щоб у нас люди й далі йшли захищати країну, то треба зробити так, щоб служба в армії не виглядала як покарання. Людям, яких мобілізують, їм потрібна повага", — вважає Сергій Притула.

Притула додав, що людям потрібен час на вирішення своїх справ, зокрема закрити кредити, списати борги, переписати коди від банківських карток та написати заповіт, адже "ти йдеш на війну, і ти не знаєш чи повернешся".

"Є купа людей, які кажуть, що якщо дадуть повістку, то вони підуть, але дайте час закрити справи. Слово "гідність" не повинне вивітрюватися, тому що війна, а навпаки має бути загострене", — розповів Притула.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у ЗСУ пояснили ситуацію щодо видачі повісток на блокпостах.

Також "Коментарі" писали, що в Нацбанку відповіли на пропозицію заборонити ухилянтам розпоряджатися власними коштами.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини