Головна Новини Суспільство Кримінал Побиття у військкоматі: працівників ТЦК судитимуть
commentss НОВИНИ Всі новини

Побиття у військкоматі: працівників ТЦК судитимуть

ДБР провело досудове розслідування інциденту побиття у військкоматі на Тернопільщині.

8 січня 2024, 17:30 comments1367
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

У жовтні трапився інцидент з можливим побиттям військовозобов’язаних працівниками ТЦК, який зафіксували на камери. Тепер Офіс Генерального прокурора та ДБР повідомили, що судитимуть двох військових ТЦК причетних до інциденту. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на заяву Генпрокурора.

Побиття у військкоматі: працівників ТЦК судитимуть

Кадр з відео побиття у військкоматі на Тернопільщині

Як повідомили у ДБР, слідство встановило, що 6 жовтня у Тернополі працівники ТЦК зупинили чоловіка для перевірки документів. Виявилось, що він народився у Росії, однак є громадянином України. Працівники ТЦК запропонували чоловіку поїхати до військкомату, однак після відмови силоміць заштовхали до автомобіля, при цьому завдаючи ударів.

Згодом виявилось, що новоприбулого чоловіка та ще одного мобілізованого військові завели у приміщення ТЦК, де завдали ударів чоловікам. Саме цей момент зафіксували на відео, яке було поширене у соціальних мережах. Один з потерпілих отримав середньої тяжкості тілесні ушкодження, а інший – легкі. Слідство встановило, що працівники ТЦК таким чином хотіли силою змусити чоловіків пройти військово-лікарську комісію, а також покарати їх за конфлікт з черговим.

"За результатами розслідування солдату роти охорони інкримінують умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження, катування, незаконне позбавлення волі людини, а командиру цього підрозділу — катування та незаконне позбавлення волі людини", — повідомили Офісі Генерального прокурора.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що працівник ТЦК з Тернопільщини похвалився відпочинком у Домінікані.

Також "Коментарі" писали, що у НБУ пояснили щодо ситуації з фінансовими обмеженими для ухилянтів від мобілізації.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини