Головна Новини Суспільство Війна з Росією Фінансові обмеження для ухилянтів від мобілізації: пояснення НБУ
commentss НОВИНИ Всі новини

Фінансові обмеження для ухилянтів від мобілізації: пояснення НБУ

В Нацбанку відповіли на пропозицію заборонити ухилянтам розпоряджатися власними коштами.

8 січня 2024, 14:40 comments14179
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Заступниця голови Національного банку Катерина Рожкова відреагувала на можливі обмеження для ухилянтів, які можуть застосувати у новому законопроєкті щодо мобілізації в Україні. Представниця НБУ висловилась проти "фінансових репресій" щодо ухилянтів.

Фінансові обмеження для ухилянтів від мобілізації: пояснення НБУ

НБУ проти фінансових обмежень для ухилянтів. Фото з відкритих джерел

У новому законопроєкті про зміни до мобілізації, який розглядається у Верховній Раді, було зазначено, що одними з пунктів покарання для ухилянтів буде "обмеження прав розпоряджатися коштами та іншими цінностями" та "відмова у підписанні кредитних договорів".

"Не думаю, що нам варто вдаватися до таких фінансових репресій. Мають бути залучені інші механізми. Я не військова, але я думаю, що ті бази даних, які мають наші військкоми, ті плани мобілізації – все це можна досягти в цивілізований спосіб", — пояснила Катерина Рожкова ставлення НБУ до ідеї фінансових обмежень для ухилянтів в ефірі телеканалу "Ми — Україна".

Рожкова зазначила, що сьогодні існують інші механізми, як можна знайти ухилянтів.

"Людину можна за номером телефона відстежити, і для цього не обов'язково дивитися картку й де відбувалися трансакції. Я хочу вірити, що до цього не дійде", — вказує перша заступниця голови НБУ.

За її словами, інформація про клієнтів у банках може розкриватись тільки в окремих випадках, найчастіше через рішення суду, або за запитом певних правоохоронних органів, однак і такі рішення мають обмеження.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що екскомандир "Айдара" розповів, чи варто мобілізувати до лав ЗСУ засуджених. Крім того, ветеран відреагував на ідею мобілізації всіх нардепів та чиновників.

Також "Коментарі" писали, що міністр внутрішніх справ Клименко назвав умову для мобілізації правоохоронців.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Oleg

20 січня 2024, 07:49

segul, Да и чем дальше тем хуже. Уже и законы нормальные в Украине не работают. Почти как в Сомали. Беспредел полный

segul

16 січня 2024, 22:54

Oleg, Тебе после снятия маротория на оплату ЖКХ просто все выключат. Это концлагерь

УКРАЇНЕЦЬ

13 січня 2024, 18:38

цю владу слуг мінори зрадливої треба зносити раз і назавжди!!! другого шляху немає!!! або вони, нас або ми їх

Oleg

12 січня 2024, 10:28

Я просто перестану сплачувати за комуналку тому що мої гроші в банку заблокують. Тоді побачимо.

путлерович

12 січня 2024, 09:28

в 1944 з ухилянтами боролись просто....Двох ростріляли в центрі містечка і вони лежали до весни..А їхніх родичів пресували ще 25 років після війни

По Барабану

9 січня 2024, 16:06

И вы говорите о "плохом коммунизме"? Да вы такими же методами работаете! Как голосуют у Верховной Раде? Голосуют как сказала партия? Предлагаю убрать все коалиции, оппозиции, партии, во тогда будет свободное, независимое государство - Украина.

Возмущенный горожанин

9 січня 2024, 13:04

Не удивлюсь, что после принятия таких законов украинцы массово перейдут в кеш, а некоторые в отместку начнут даже донатить армии РФ, чтоб она освободить их от такой власти. Вместо того, чтоб заинтересовать людей финансово, власть хочет их ограбить. Только агенты Путина могут предложить такой закон.

Оксана

9 січня 2024, 11:45

Так людину можно відстежити, можно прибити, можно позбавити власності. Про Закон усі забули, чи Закон ніякий не діє під час воєнного стану? Поясніть рожковій, що людину заборонено відстежувати без певних процесуальних , бляха, дій!

Іван Сірко

8 січня 2024, 22:06

Жесть раз допускають даже таке припущення не кажучи що і так ця недовлада творить, можна прямо і відверто сказати що Україна це корумпована тоталітарна країна без прав людини гірше чем рашка!!! І ще запомніть раз і назавжді ухилянтів не уснує тільки суд може визначити ухилянт людина чи ні! А це фашисти всих підряд ухилянтами називають хотя самі депутати, міністрі, мвс, тцк, сбу та інші бютжетники ухилянти ведуть себе як поліції у другу світову проти свогож населення.


Новини