Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росія досі чекає від Ірану замовлені ракети: чому Тегеран зволікає
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія досі чекає від Ірану замовлені ракети: чому Тегеран зволікає

Кирило Буданов вважає, що, побоюючись нових санкцій, Іран не постачає ракети до Росії.

24 грудня 2022, 15:00
Поділіться публікацією:

Іран поки не готовий відповісти згодою Росії та розпочати постачання балістичних ракет, щодо яких українські чиновники раніше висловлювали тривогу. Як передає портал "Коментарі", про це в інтерв'ю The New York Times розповів начальник Головного управління розвідки Кирило Буданов.

Росія досі чекає від Ірану замовлені ракети: чому Тегеран зволікає

Іранські ракети. Фото: з відкритих джерел

У Міноборони вважають, що Тегеран поки що думає – чи варто передавати Москві ракети, адже як тільки підуть перші поставки ракет до Росії, довго не доведеться чекати на нові санкції від Заходу.

У той же час, за контрактом, укладеним влітку, Росія придбала у Ірану 1700 так званих дронов-камікадзе Shahed. Вони постачаються партіями.

Кирило Буданов нагадав, що на даний момент Росія випустила близько 540 таких безпілотників, завдаючи тактичних ударів уздовж лінії фронту, по електростанціях, опорах ліній електропередач та електричних підстанцій.

Більшість цих барражуючих боєприпасів збиваються, не досягнувши мети (за даними Повітряних сил, від початку застосування ворогом іранських дронів-камікадзе (13 вересня) ППО збило приблизно 430 таких БПЛА-ред.). Але вони також дешеві.

В Ірані, за словами глави ГУР, вартість виробництва становить близько 7000 доларів за одиницю, хоча невідомо, скільки Росія насправді заплатила Ірану за цю зброю.

Раніше ми писали – Кирило Буданов озвучив свій прогноз – чи є загроза повторного вторгнення Росії з Білорусі найближчим часом.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Лукашенко подався на чергову зустріч до Путіна: які очікування – прогнози. Експерти детально зналися на ситуації під час ексклюзивного інтерв'ю нашому виданню.

Також видання "Коментарі" повідомляло – 10 місяців повномасштабної війни Росії проти України: головні висновки – прогнози.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини