Головна Новини Суспільство Війна з Росією РФ передала "привіт" НАТО: можлива причина сьогоднішніх ракетних ударів
commentss НОВИНИ Всі новини

РФ передала "привіт" НАТО: можлива причина сьогоднішніх ракетних ударів

Речник Повітряних сил України прокоментував наслідки чергових ракетних ударів по Україні

26 липня 2023, 20:59 comments2263
Поділіться публікацією:

Метою сьогоднішнього ракетного удару Росії по Україні став Старокостянтинів Хмельницької області. Про це, як повідомляють "Коментарі", в ефірі національного телемарафону заявив речник Повітряних сил Юрій Ігнат.

РФ передала "привіт" НАТО: можлива причина сьогоднішніх ракетних ударів

Юрій Ігнат

За його словами, ракети були запущені з бортів літаків Ту-95 з району Каспію, вони зайшли в повітряний простір України на Південному сході, прямували на Харківщину, потім змінили курс до Дніпра, пролетіли над Кіровоградщиною, долетіли до Львівщини, де вже розвернулись в напрямку Хмельницької області. ППО працювали проти цих ракет за допомогою винищувачів та зенітно-ракетних комплексів.  В результаті цього є збиття крилатих ракет над Київщиною і у Дніпрі.

Метою агресора були військові цілі, а також, можливо, бажання приурочити запуск до початку сьогоднішньої роботи комісії Україна-НАТО, припустив Юрій Ігнат.

"Ту-95, давненько їх не було. Давненько-недавненько і ось вони сьогодні з'явились. Якраз проявився до них інтерес і вони з'явилися. Які цілі переслідує ворог зрозуміло: вражати військові об'єкти, об'єкти критичної інфраструктури. І ще сьогодні відбувається саміт Україна-НАТО. І противник завжди на такі символічні дати, заходи робить такі провокації", — зазначив Юрій Ігнат.

Нагадаємо, що напередодні Володимир Зеленський запропонував скликати новостворену раду Україна-НАТО через безпекову ситуацію в басейні Чорного моря.

Тим часом, над окупованими територіями нависла ще одна страшна загроза.

Під Бахмутом ЗСУ знищили військову еліту РФ.

А експерти пояснили, чому війна цього року точно не закінчиться.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини