Головна Новини Суспільство Війна з Росією Резніков розповів, коли в Україну прибудуть перші винищувачі F-16
commentss НОВИНИ Всі новини

Резніков розповів, коли в Україну прибудуть перші винищувачі F-16

Міністр оборони Олексій Резніков вказав на ймовірну дату, коли винищувачі F-16 будуть на території України.

22 серпня 2023, 12:10
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Міністр оборони Олексій Резніков вважає, що перші винищувачі F-16 від західних партнерів Україна отримає через 6-7 місяців. Таким чином перші бойові літаки західного зразка з'являться в Україні у 2024 році.

Резніков розповів, коли в Україну прибудуть перші винищувачі F-16

Очільник Міноборони Олексій Резніков. Фото з відкритих джерел

Очільник Міноборони розповідає, що літак є частиною цілого комплексу, адже до нього має бути додано озброєння, зокрема це стосується ракет, бомб та снарядів, які здатен нести винищувач F-16. Триває навчання не лише українських пілотів, а й інженерів, які стануть обслуговуючим персоналом для літаків. Крім того, Україна має підготувати необхідну інфраструктуру для F-16.

Враховуючи усі потреби, за словами Резнікова йдеться про кілька сотень людей, які будуть допомагати здійснювати польоти для західних літаках.

"Тому, я думаю, що 6-7 місяців — це мінімальний термін для передачі Україні F-16, який потрібно свідомо оцінювати. Але якщо він буде трохи більше – не потрібно розчаровуватись", — сказав Олексій Резніков.

Міністр оборони вказав, що українці талановиті, адже швидко проходять навчання на західних зразках техніки, зокрема це стосується системи "Patriot", яку українці освоїли за 10 тижнів, а не 10 місяців як передбачено було раніше.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що російський посол відреагував на поставки винищувачів F-16 до України. Однак у Данії відповіли на критику Росії щодо винищувачів F-16 та присоромили російського дипломата.

Також "Коментарі" писали про данського авторитетного військового аналітика, який вказав скільки винищувачів F-16 потрібно для України та на що розраховувати в найближчі роки.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини