Головна Новини Суспільство Війна з Росією Рейтинг армій світу за чисельністю військово-морського флоту. На якому місці Україна
commentss НОВИНИ Всі новини

Рейтинг армій світу за чисельністю військово-морського флоту. На якому місці Україна

Аналітики Global Firepower дослідили армії світу та створили рейтинг за чисельністю військово-морського флоту. Також в список потрапила і Україна.

10 березня 2023, 20:30 comments2410
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Ресурс Global Firepower визначає щорічний рейтинг найсильніших армій світу. Дослідники аналізують різні показники, зокрема і чисельність військово-морського флоту. На якому місці Україна за цим показником? Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на аналіз Global Firepower.

Рейтинг армій світу за чисельністю військово-морського флоту. На якому місці Україна

Рейтинг армій світу за чисельністю військово-морського флоту. Фото з відкритих джерел

Щорічний огляд GFP досліджує армії світу за 60 показниками, головні серед яких: кількість танків, літаків, чисельність військ та інші. Також важливим показником є чисельністю військово-морського флоту кожної країни.

У аналітики Global Firepower у своєму звіті враховували усі типи військових кораблів: авіаносці, субмарини, корвети, фрегати, десантні та допоміжні судна. Проте в рейтинг не потрапили кораблі, які ще перебувають у розробці.

Згідно з даними GFP на першому місці у рейтингу армій світу за чисельністю військово-морського флоту перебуває Китай – 730 одиниць військової техніки. Друге місце зайняла Росія – 598, а на третьому опинилась КНДР – 519. Сполучені штати зайняли четверте місце – 484, а Швеція закриває п’ятірку лідерів з показником 367 одиниць військово-морського флоту.

Рейтинг армій світу за чисельністю військово-морського флоту. На якому місці Україна - фото 2

Україна в рейтингу займає 66 місце. Згідно з Global Firepower наш військово-морський флот налічує 68 одиниць техніки. Найбільший флот у Європі у Швеції – 367 одиниць техніки та Італії – 313. Проте більшість європейських союзників України посіли місця поза першою 30. Німеччина – 40 місце, а Великобританія – 43. Загалом військо-морський флот є у 115 країн зі 145 проаналізованих GFP.

Раніше портал "Коментарі" писав про рейтинг країн за кількістю ядерної зброї.

Також "Коментарі" повідомляли про рейтинг армій світу за кількістю винищувачів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини