Головна Новини Суспільство Війна з Росією Рейтинг армій світу за кількістю танків. На якому місці Україна
commentss НОВИНИ Всі новини

Рейтинг армій світу за кількістю танків. На якому місці Україна

Global Firepower проаналізував 145 країн і опублікував рейтинг армій світу за кількістю танків станом на 2023 рік.

1 березня 2023, 19:50 comments12733
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Згідно з дослідженням Global Firepower, Україна посідає 13 місце у світі за кількістю танків – 1890 одиниць цієї військової техніки, що робить країну за цим показником одним з лідерів у Європі. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на аналіз Global Firepower.

Рейтинг армій світу за кількістю танків. На якому місці Україна

Україна один з лідерів серед кількості танків у Європі. Фото з відкритих джерел

Global Firepower кожного року аналізує близько 60 параметрів та створює рейтинг найсильніших армій світу. Важливих характеристик, які впливають на місце в рейтингу кожної армії відносять кількість активних військових в країні, витрати на армію та кількість техніки, зокрема і танків.

Дослідники Global Firepower проаналізували 145 армій світу на наявність танків, включно з німецькими Leopard 2, російськими Т-90, американськими легкими танками Stingray, що застосовуються в Таїланді та іншими військовими одиницями техніки.

Згідно з дослідженням на першому місці за кількістю танків у світі перебуває Росія – 12,6 тис. танків, більшість з яких країна отримала у спадок після розпаду СРСР. На другому місці опинилась Північна Корея – 6,6 тис. танків. Трійку лідерів замикають США – 5,5 тис. танків. До п’ятірки також потрапив Китай та Єгипет – 4,95 тис. танків та 4,7 тис. танків відповідно.

Україна опинилась на 13 місці в рейтингу армій світу за кількістю танків та має у своєму активі 1890 одиниць цієї важкої військової техніки. Цікаво, що згідно з дослідженнями Global Firepower Україна займає перше місце за кількістю танків у Європі, якщо враховувати країни, які повністю розташовані на континенті. Вище тільки Росія та Туреччина (12 місце), які мають азійську частину.

Рейтинг армій світу за кількістю танків. На якому місці Україна - фото 2

Серед європейських країн у топ 20 потрапила також Греція — 19 місце (1365 танків). Більшість союзників України опинились набагато нижче в рейтингу: Польща — 31 місце (569 танків); Іспанія — 45 місце (327 танків); Німеччина — 52 місце (266 танків); Великобританія — 56 місце (227 танків); Франція — 58 місце (222 танки). Зі 145 проаналізованих країн, танки є тільки в 114 армій світу.

Раніше, портал "Коментарі" повідомляв, що Україна здобула перемогу в найбільшій танковій битві за час війни проти Росії.

Також "Коментарі" писали про рейтинг армій світу за кількістю винищувачів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини