Головна Новини Суспільство Війна з Росією Найчисельніші армії світу станом на 2023 рік
commentss НОВИНИ Всі новини

Найчисельніші армії світу станом на 2023 рік

Global Firepower проаналізував 145 країн і опублікував рейтинг армій світу за чисельністю військ станом на 2023 рік.

24 лютого 2023, 20:10 comments8965
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Аналітичний ресурс Global Firepower здійснив аналіз армій світу та опублікував рейтинг з найбільшою чисельністю активних  військових за країнами. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на дослідження Global Firepower.

Найчисельніші армії світу станом на 2023 рік

Українські військові. Фото з відкритих джерел

Аналітичний ресурс Global Firepower, який формує рейтинг найсильніших армій світу використовує 60 показників для свого дослідження. Однією з характеристик для оцінювання є чисельність військ. Це військові, які мають активний статус служби та можуть бути доступні для бою в будь-який момент.

За даними Global Firepower найчисельніша армія світу у Китаї – 2 млн військових. На другому місці Індія – 1,45 млн військових, а третя позиція за США – 1,39 млн. Ще одна армія, яка має чисельність активного бойового складу понад мільйон осіб виявилась Північна Корея – 1,2 млн. П’ятірку замикає Росія – 830 тис. військових.

Попри те, що Росія входить до 5 найчисельніших армій світу війна з Україною показала обмеження військового потенціалу РФ через корупцію, помилки керівництва, навчання та постачання.

Україна в рейтингу Global Firepower займає 23 місце за чисельністю армії, яка складає 200 тис. військових. Нижче України розмістились Великобританія та Німеччина, які отримали 25 та 26 місце відповідно. Польща з чисельністю армію 120 тис. перебуває на 40 місці. Останніми країнами в рейтингу стали Ісландія та Панама, які не мають жодного військового в країні.

Найчисельніші армії світу станом на 2023 рік - фото 2

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про президента України, який відповів чи буде вести мирні переговори з Путіним.

Також "Коментарі" писали про радника міністра внутрішніх справ України, який розповів, що Путін не вірить в перемогу Росії в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини