Головна Новини Суспільство Війна з Росією Рейтинг армій світу за кількістю винищувачів. На якому місці Україна
commentss НОВИНИ Всі новини

Рейтинг армій світу за кількістю винищувачів. На якому місці Україна

Global Firepower проаналізував 145 країн і опублікував рейтинг армій світу за кількістю винищувачів станом на 2023 рік.

27 лютого 2023, 19:35 comments35176
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Дослідники Global Firepower кожного року складають рейтинг армій враховуючи різні характеристики. Одним з таких показників є кількість винищувачів на озброєні у кожної країни. Яке ж місце у цьому рейтингу посіла Україна? Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на аналіз Global Firepower.

Рейтинг армій світу за кількістю винищувачів. На якому місці Україна

Американські винищувачі. Фото з відкритих джерел

Global Firepower кожного року створює рейтинг найсильніших армій світу використовуючи 60 характеристик для кожної армії, серед іншого це кількість особового складу військових, кількість техніки, витрати на армію тощо. Одним з важливих показників є кількість винищувачів. Під час підрахунку аналітики військового рейтингу розглядали наявність таких типів літаків: американські F-22, F-15, F-16, F/A-18; Eurofighter Typhoon, російські Су-27, Су-35, МіГ-29, французькі Dassault Rafale та шведські Saab Gripen.

Згідно з аналізом Global Firepower найчисельніший флот винищувачів мають Сполучені Штати – 1914 винищувачів. Друге місце за Китаєм – 1199 літаків, а на третьому опинилась Росія, яка має 773 винищувачі у своєму аерофлоті. В п’ятірку потрапили Індія та Північна Корея.

За дослідженням Global Firepower Україна посіла 33 місце в рейтингу, та має у своєму розпорядженні 69 винищувачів. Одні з найбільших союзників України в Європі, такі як Франція зайняла 12 місце (226 винищувачів), Німеччина – 19 (134), а Великобританія – 20 (119). Цікаво, що зі 145 країн, які були проаналізовані дослідниками, винищувачі мають тільки 94 армії світу.

Рейтинг армій світу за кількістю винищувачів. На якому місці Україна - фото 2

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що президент Росії Володимир Путін у своєму зверненні до федеральних зборів пояснив, чому почав війну в Україні.

Також "Коментарі" писали, що спеціально для ЗСУ країна Східної Європи запускає виробництво снарядів вперше за 35 років.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

9999

27 лютого 2023, 21:53

Секс без обязательств: без денег, все анонимно, реальные девки с реальными фото, без шлюx и кидал. Здесь девки сами хотят и первые пишут, я уже не первую снимаю здесь ----- https://min.lc/vix


Новини