Головна Новини Суспільство Війна з Росією Рашисти зізналися у вбивствах мирного населення Маріуполя
commentss НОВИНИ Всі новини

Рашисти зізналися у вбивствах мирного населення Маріуполя

Прохопились у соціальних мережах

21 березня 2023, 10:49 comments1473
Поділіться публікацією:

Під час боїв за Маріуполь у березні-квітні 2022 року рашисти застосовували важкі міномети для враження багатоквартирних будинків, у яких оборонялися українські захисники. Наслідком цього було руйнування будинків та загибель не лише українських бійців, а й мирного населення, яке ховалося у підвалах. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на пост журналіста Юрія Бутусова, який наводить скріншот рашистської публікації у соцмережах.

Рашисти зізналися у вбивствах мирного населення Маріуполя

Рашисти стріляли з важких мінометів по багатоквартирних будинках

Він наводить публікацію військового кореспондента "Астрахань". Останній, зокрема, пише: "Розповідає Дон, офіцер бригади "Кальміус". Його "Тюльпани" підтримують сьогодні вогнем піхоту 1 Слов'янської бригади. Потужність мін під час ураження бетонних укріплень Дон описує так. Під час боїв за Маріуполь, де "Тюльпани" застосовувалися на етапі знищення оточеного угруповання противника, одним-двома точними влученнями руйнували під'їзди дев'ятиповерхових будинків. Офіцер вживає слово "складали" — так називають обвалення конструкції панельних багатоповерхових будинків від потужних вибухів або потрапляння в опорні конструкції", — цитує кремлівський пропагандист рашиста.

"Російський пропагандист зізнався, що багатоповерхові будинки в Маріуполі були навмисно знищені вогнем російських 240 мм мінометів Тюльпан, — прокоментував цю публікацію Юрій Бутусов у своєму телеграм-каналі. — Російський пропагандист Астрахань в репортажі з артилерійської бригади "Кальміус" 1-го корпуса ЗС РФ відкрито визнав те, що раніше всі російські медіа ретельно приховували — що руйнування багатоповерхових житлових будинків разом із мирними жителями, це навмисні дії російської важкої артилерії. Відповідальність російських військ за тотальні руйнування та масові вбивства в Маріуполі росіяни намагаються приховати. "Складання" під'їздів означає, що вбивали не тільки всіх, хто був у квартирах, а й тих, хто в підвалах цих будинків. Ось звідки такі великі багатотисячні жертви цивільного населення. Але згодом кати хизуються своїми злочинами. Ось і зараз Астрахань підтвердив — обстріл та знищення житлових масивів російська армія здійснює цілеспрямовано".

Нагадаємо, що напередодні Маріуполь відвідав Путін. При цьому кремлівські пропагандисти намагалися створити "картинку", але в них відбувся один "прокол ".

Тим часом, експерти пояснили, чим може бути викликаний "хлопок" у Джанкої. А Данілов спростував дані про сто тисяч втрат українських військ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Бог

21 березня 2023, 11:08

Нечего прятаться за квартирами простых жителей.Если враг не сдаеться,его уничтожают.А за що-за многоразовые предательства и кидки укропитеков русских.


Новини