Головна Новини Суспільство Війна з Росією Данілов спростував дані ЗМІ про 100 тисяч втрат серед української армії
commentss НОВИНИ Всі новини

Данілов спростував дані ЗМІ про 100 тисяч втрат серед української армії

Данілов спростував інформацію про втрати серед ЗСУ

20 березня 2023, 19:07
Поділіться публікацією:

Інформація про втрати у сто тисяч серед ЗСУ не відповідає дійсності. Таку заяву зробив секретар РНБО Олексій Данілов в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна".

Данілов спростував дані ЗМІ про 100 тисяч втрат серед української армії

Олексій Данілов (фото з відкритих джерел)

Так, нещодавно видання Politico, посилаючись на американських військових чиновників повідомило, що під час повномасштабної війни Росії проти України загинули або були поранені понад 100 тисяч українських військових.

"Я вам з повною відповідальністю заявляю, що у нас немає 100 тисяч втрат серед військових. Це неможливо", — заявив Данілов.

Він зазначив, що точно цифру щодо втрат знають військові та глава держави Володимир Зеленський.

Окрім цього, він вкотре зазначив, що дані про втрати під час війни закриті, але "100 тисяч — це абсолютно не відповідає дійсності".

"Співвідношення втрат з противником у нас — 1 до 7, 1 до 8, в деяких випадках 1 до 10. У нас костяк армії був підготовлений після війни 14-го року, ми знали як воювати, а в Росії такого не було", — заявив секретар РНБО.

Також він нагадав, що на багатьох напрямках у ворога були "просто шалені" втрати.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Данілов відповів, через скільки років Росія зможе відновити свій військовий потенціал. Для того, щоб відновити військовий потенціал після агресії проти України, Росії знадобляться десятиліття. Тож Захід має час для перебудови системи стримування автократичних режимів.

Зазначимо, російське керівництво активно шукає, на кого можна повісити провали у війні проти України, як виправдати величезні втрати у живій силі та техніці, а також провал у досягненні цілей війни. На думку аналітиків Інституту вивчення війни (ISW), Путін довіряє Міноборони РФ, а пригожинська ПВК "Вагнер" використав, щоб захистити свій режим від згубних наслідків мобілізації.

 

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

20 березня 2023, 20:39

Найбільш оптимістичний аналіз дає 60% від російських втрат. А це 110 тисяч плюс біля 20 тисяч цивільних (офіційно). Хоч в Маріуполі, який захищав Азов, загинуло до 100 тисяч та кілька тисяч діабетиків втратило кінцівки, без доступу до ліків. Це ціна влади Зе-Ассада, брехні і корупції орків президента. І це ще завдяки тому, що Росія воює м'ясом, саперними лопатами, танками 1960х, та недосвідченими мобіками.


Новини