Головна Новини Суспільство Війна з Росією Вибухи в Джанкої: що це було – чи є зв'язок із візитом Сі Цзіньпіна до Москви
commentss НОВИНИ Всі новини

Вибухи в Джанкої: що це було – чи є зв'язок із візитом Сі Цзіньпіна до Москви

Україна має мінімум шість типів безпілотників, які здатні завдати такого удару по Джанкою

21 березня 2023, 10:10
Поділіться публікацією:

Головне управління розвідки Міноборони України повідомило, що внаслідок нічних вибухів у Джанкої (тимчасово окупований Крим) було знищено залізничний потяг з крилатими ракетами "Калібр". Про що говорить дана інформація (за деякими даними, у хід пішли безпілотники)? Чи випадково цей удар збігся з російсько-китайськими переговорами у Москві? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.

Вибухи в Джанкої: що це було – чи є зв'язок із візитом Сі Цзіньпіна до Москви

Джанкой. Фото: з відкритих джерел

Якщо вибухи в Джанкої справді пролунали, то це говорить про високий професіоналізм виконавців

Експерт з питань сектору оборони та безпеки Олег Старіков міркує так:

"Щоб достовірно говорити про те, чи сталася та чи інша подія, як дана в Джанкої, потрібно мати допуск до відповідних документів. У мене такого доступу нема. Тому можу висловлювати особисту – оцінну думку".

За словами експерта, якщо вибухи в Джанкої справді пролунали і насправді знищили залізничний потяг з "Калібрами", то це говорить про високий професіоналізм виконавців. Про те, що чудово працює наша розвідка, яка могла відстежити пересування ешелону (спрацювали так, що контррозвідка країни-окупантів не змогла запобігти удару). І що у нас є відповідні засоби ураження, які можуть завдати відповідного удару на досить великій відстані.

"З огляду на те, що у нас воєнний стан, особи, які до цього причетні, будуть нагороджені, отримають позачергові військові звання, але – закритими указами, – зазначає Олег Старіков. – Слід розуміти, що під час війни, як казав прусський та німецький воєначальник та військовий теоретик, генерал-фельдмаршал Пруссії (1871), начальник Великого Генерального штабу Пруссії генерал Граф Хельмут Карл Бернхард фон Мольтке (Старший), слід писати правду, але не всю. Він наголошував, що під час війни слід дезінформувати супротивника. Але при цьому громадяни країни мають довіряти своїй владі. Важливим є саме такий баланс".

При цьому, продовжує експерт, все таємне рано чи пізно стає очевидним. Особливо у сучасному світі.

"Щоб оцінити, чи було ураження ешелону чи ні, існують засоби об'єктивного контролю, а саме – космічна розвідка наших стратегічних партнерів (союзників). І вони за потреби можуть надати відповідні знімки", – робить висновок Олег Старіков.

Збіги прильоту в Джанкой із прильотом керівника Китаю Сі Цзіньпіна до Москви – це випадковість

Аналітик, фахівець із ракетного озброєння Олександр Кочетков наголошує, що атаки анексованого Криму стали вже не сенсацією, а повсякденністю війни.

"Знаю мінімум шість типів безпілотників, які перебувають у ЗСУ, які здатні завдати такого удару по Джанкою. Але не можу уявити, як там виявився ешелон саме з крилатими ракетами "Калібр". Логістика нагадує, що їх розумніше везти до Севастополя через кримський міст. Втім, від росіян можна очікувати всього, зокрема, і явної дурниці", – зазначає експерт.

Якщо так, продовжує він, то "бавовну" в Джанкої слід вважати визначним успіхом не лише наших безпілотників, а й розвідників.

"Що стосується збігу прильоту в Джанкой із прильотом керівника Китаю Сі Цзіньпіна до Москви, то це випадковість, – вважає Олександр Кочетков. – Зрозуміло, у діях нашого військового командування є політична складова, але мінімальна. І ЗСУ виконують свої завдання тоді, коли з'являється необхідність та можливість, а не до знаменних дат чи високопоставлених візитів".

Читайте також на порталі "Коментарі" — з чим пов'язана поява Путіна у Криму та Маріуполі – що хотів показати Кремль.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини