Головна Новини Суспільство Війна з Росією Рашисти заявили про початок "попередніх виборів" на окупованих територіях
commentss НОВИНИ Всі новини

Рашисти заявили про початок "попередніх виборів" на окупованих територіях

Рашапраймеріз стартували на окупованих Донбасі, Херсонщині та в неділю – розпочнуться у тимчасово анексованій частині Запорізької області

26 травня 2023, 18:18
Поділіться публікацією:

Окупанти повідомили про старт "попередніх виборів" на тимчасово анексованих Донбасі, Херсонщині, у неділю свій електоральний цирк рашисти мають намір відкрити й у тимчасово окупованій частині Запорізької області. Про це повідомляють "Коментарі".

Рашисти заявили про початок "попередніх виборів" на окупованих територіях

Спостерігачі від України вже близько

"Сьогодні на Донбасі та на Херсонщині відкрилися стаціонарні дільниці попереднього голосування "Єдиної Росії". У неділю – у Запоріжжі. Мешканці нових регіонів вперше беруть участь у процедурі. Звідси — і високий інтерес", — відрапортував у телеграмі перший заступник голови Ради Федерації Андрій Турчак. 

За словами рашиста, для легітимізації захоплення українських земель РФ пропонує мешканцям окупованих територій поставити галочки навпроти прізвищ кандидатів від "Єдиної Росії" — "героїв СВО, учасників гуманітарної місії, лікарів, викладачів, шахтарів".

На характер так званого голосування натякає і сам Турчак, говорячи, що "в 13 разів зросла електронна явка, якщо порівнювати з аналогічним виборчим циклом у 2018 році".

"Кількість тих, хто проголосував онлайн, тоді трохи не дотягнула до 140 тисяч. Сьогодні — вже більше 2 мільйонів. Голосування триває", — пише Турчак.

Нагадаємо, що, за словами мелітопольського міського голови Івана Федорова, напередодні проведення цих так званих праймеріз окупанти посилили насильницьку паспортизацію населення окупованих територій.

Тим часом, РДК підбив підсумки рейду на Білгородщину.

Україна відбила хімічну атаку росіян.

ЗМІ дізналися, що запропонував Китай західним лідерам, щоб припинити війну в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини