Головна Новини Суспільство Війна з Росією Рашисти заявили претензії на Херсон
commentss НОВИНИ Всі новини

Рашисти заявили претензії на Херсон

Окупаційний "губернатор" Херсонщини розповів про свою розмову з Путіним

28 листопада 2023, 18:59
Поділіться публікацією:

Окупаційний губернатор Херсонщини Володимир Сальдо заявив, що Путін налаштований рішуче "повернути" Херсон, який рашисти залишили під загрозою оточення ВСУ. Про це повідомляють "Коментарі".

Рашисти заявили претензії на Херсон

Херсон

При цьому Сальдо послався на розмову, яка нібито відбулася між ним і Путіним. Як заявив колаборант на з'їзді партії "Єдина Росія" у Ростові-на-Дону, господар Кремля налаштований "повернути" Херсон, а потім Миколаїв, Одесу та Ізмаїл.

"Ми все зробимо, щоб повернутися до Херсона", — передав нібито слова Путіна Сальдо.

Нагадаємо, що в ході вторгнення Росії в Україну з 3 березня до 11 листопада 2022 року Херсон перебував під російською окупацією. Він став єдиним обласним центром, зайнятим російськими військами під час вторгнення. У вересні 2022 року на окупованій території Херсонської області з метою оголошення анексії було проведено фіктивний референдум. Спираючись на його брехливі дані, РФ заявила про включення Херсонської області, як і Запорізької, Донецької та Луганської до складу Російської Федерації. Через потужний український наступ на позиції окупантів на правобережжі Херсонщини, російське командування прийняло рішення залишити місто. 9 листопада 2022 року міністр оборони Росії Сергій Шойгу наказав відступити з Херсона. Росіяни відступили за природну водну перешкоду – річку Дніпро. 11 листопада 2022 року українські війська зайшли до Херсона. Перед залишенням міста російські війська зруйнували основну інфраструктуру міста, включаючи енерго- та водопостачання; були підірвані Херсонська ТЕЦ, розподільна станція обленерго та телевежа.

Тим часом, несподіване вторгнення в США: Америці загрожують суперсвині з Канади.

НАТО має зброю, яку просить генерал Залужний.

А глава РПЦ зробив комплімент Путіну.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини