Головна Новини Суспільство Війна з Росією Оприлюднили і одразу спростували: У Генштабі уточнили ситуацію щодо Нової Каховки
commentss НОВИНИ Всі новини

Оприлюднили і одразу спростували: У Генштабі уточнили ситуацію щодо Нової Каховки

Окупанти і досі перебувають у Новій Каховці

23 березня 2023, 20:34
Поділіться публікацією:

Як спочатку поінформували у вечірньому зведенні Генштабу ЗСУ, всі підрозділи армії окупанта, що розташовувалися у Новій Каховці на Херсонщині вийшли з міста, пишуть "Коментарі". Однак, фактично одразу й спростували її.

Оприлюднили і одразу спростували: У Генштабі уточнили ситуацію щодо  Нової Каховки

"Окупанти і досі тимчасово перебувають у Новій Каховці. Інформація про начебто відхід противника з даного населеного пункту була оприлюднена внаслідок некоректного використання наявних даних, — уточнили в Генштабі ЗСУ. - Однак, ми неодмінно звільнимо і Нову Каховку".

Ще в останні місяці минулого року, побоюючись наступу ЗСУ, за допомогою російських окупантів повивозили з Нової Каховки всіх активних колаборантів. Йдеться не лише про тих, хто обіймав посаду в окупаційній адміністрації, а й тих, хто брав участь у спільних з росіянами рейдах проти місцевого населення та залякував й примушував мешканців до співпраці. Разом з тим, місцева окупаційна "адміністрація" закликала "державні та муніципальні" установи передислокуватися в безпечні місця.

"Окрім того, в низці навколишніх населених пунктів тимчасово захопленого лівобережжя Херсонщини військові РФ почали чергові пошуки людей з відвертою проукраїнською позицією. Рашисти використовують, передані їм колаборантами, списки учасників АТО/ООС, військових пенсіонерів та перелік тих, хто служив в правоохоронних чи силових структурах України", — йдеться у тому ж вечірньому зведенні Генштабу.

Як писали "Коментарі", Словаччина вже передала Україні перші МіГ-29. В Україну прибули перші винищувачі. Передача повітряних суден відбувається у рамках міжурядової угоди.

Йшлося на порталі "Коментарі" і про те, що ЗСУ в геометричній прогресії збільшує кількість штурмовиків. Командування ДШВ продовжує процес нарощування чисельності особового складу та введення нових підрозділів.

Читайте також на сайті "Коментарі" — "атака тисяч дронів": рашисти зі страхом чекають українського наступу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини