Головна Новини Суспільство Війна з Росією Авіаційна коаліція: Словаччина вже передала Україні перші МіГ-29
commentss НОВИНИ Всі новини

Авіаційна коаліція: Словаччина вже передала Україні перші МіГ-29

В Україну прибули перші винищувачі. Передача повітряних суден відбувається у рамках міжурядової угоди

23 березня 2023, 18:40
Поділіться публікацією:

Міністр оборони Словаччини Ярослав Надь повідомив, що до України прибули чотири літаки, пишуть "Коментарі". Перекидання винищувачів здійснювали українські пілоти за допомогою Повітряних сил Словаччини й українського персоналу.

Авіаційна коаліція: Словаччина вже передала Україні перші МіГ-29

Словаччина передала українським Повітряним Силам перші винищувачі МіГ-29

"Дякую всім причетним за чудову професійну роботу. Словаччина на правильному боці й цим жестом ми як країна вписалися великими літерами в сучасну світову історію, що говорить про своєчасну допомогу, щиру солідарність і велич нації", – сказав Надь.

Найближчими тижнями інші літаки теж будуть передані Україні, але з оперативних причин жодних подробиць відомство не повідомляє. Інформацію про це підтвердять одразу після їхньої безпечної передачі українській стороні, як і в цьому випадку.

Передача винищувачів МіГ-29 відбувається у рамках міжурядової угоди між Словаччиною та Україною.

"Загалом ми передаємо Україні 13 винищувачів радянського виробництва та зенітно-ракетні комплекси КУБ", – розповіли у міноборони країни.

Також Польща готова разом зі Словаччиною передати українським Повітряним силам винищувачі МіГ-29. Нещодавно президент Польщі Анджей Дуда підтвердив готовність до таких дій. Він заявив, що Варшава готова передати Україні свої винищувачі у рамках міжнародної коаліції.

Як писали "Коментарі", Анджей Дуда заявив, що найближчими днями Польща планує передати Україні перші чотири винищувачі МіГ-29, а пізніше – взагалі всі свої літаки цього типу.

Йшлося на порталі "Коментарі" і про те, що в Росії назвали такі дії "ще одним прикладом" того, що військовий альянс НАТО збільшує свою участь у війні між Україною та Російською Федерацією. І пригрозили, що такі дії створити додаткові проблеми для України.

Читайте також на сайті "Коментарі" — винищувачі НАТО біля кордонів РФ: про що сигналізують Кремлю.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини