Головна Новини Суспільство Війна з Росією Перші пішли: Польща передає Україні винищувачі
commentss НОВИНИ Всі новини

Перші пішли: Польща передає Україні винищувачі

Про готовність уже передати ЗСУ справні й готові до бою винищувачі повідомив президент Польщі

16 березня 2023, 16:16
Поділіться публікацією:

Це станеться вже найближчими днями, заявив Президент Польщі Анджей Дуда на пресконференції з президентом Чехії, пишуть "Коментарі". Очільник європейської держави пообіцяв винищувачі передати Україні справними і готовими до виконання поставлених бойових завдань.

Перші пішли: Польща передає Україні винищувачі

Польща передає Україні винищувачі МіГ-29

"Найближчими днями ми передаємо Україні чотири літаки в повному робочому стані. Решта літаків обслуговують і готують", — сказав політик.

За словами Дуди, рішення про передачу літаків було ухвалене на рівні державних органів влади.

"Можна з упевненістю сказати, що ми буквально в цей момент відправляємо ці МіГ в Україну. У нас на сьогодні ще є десяток таких МіГів. Це МіГи, які ми отримали на початку 1990-х років", — зазначив польський президент.

На озброєнні польської армії ці літаки замінять FA-50 з Південної Кореї, перші з яких очікуються до кінця року. Потім до них приєднаються ескадрильї літаків F-35, додав Дуда.

"Віримо й сподіваємося, що за цим рішучим вчинком і прикладом реального внеску у захист українського неба — підуть інші країни, які мають у своєму розпорядженні такі літаки", — заявив Президент Польщі Анджей Дуда.

"Коментарі" також писали про те, що факт, що українські пілоти вже проходять навчання для управління західними літаками, говорить сам за себе.

Повідомляв портал "Коментарі" і що командувач Повітряних Сил ЗС України генерал-лейтенант Микола Олещук в онлайн форматі взяв участь у симпозіумі командувачів повітряних сил країн-членів НАТО і закликав створити авіаційну коаліцію під гаслом “Перемога на землі – кується в небі!"

Читайте також на порталі "Коментарі" — Україна отримає західну авіацію. Стало відомо, коли Києву все ж очікувати винищувачі від Заходу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини