Головна Новини Суспільство Війна з Росією Рашисти хочуть увічнити ім'я Дугіної в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Рашисти хочуть увічнити ім'я Дугіної в Україні

В окупованому Мелітополі

24 березня 2023, 14:42
Поділіться публікацією:

Колаборанти планують назвати одну з вулиць окупованого Мелітополя на честь загиблої Дар'ї Дугіной, дочки російського філософа Олександра Дугіна, який в ЗМІ отримав прізвисько "мозок Путіна".

Рашисти хочуть увічнити ім'я Дугіної в Україні

Дар'я Дугіна разом з російськими пропагандистами на "Азовсталі"

За словами заступника запорізького гауляйтера Володимира Рогова, колаборанти підтримали ініціативу Громадської палати Росії назвати одну з вулиць Мелітополя ім'ям Дугіної. 

"Мелітополь став одним із останніх міст на нових територіях, яке відвідала Дар'я Дугіна", — пишуть в свої пабліках рашисти.

Автомобіль, в якому знаходилась Дугіна 20 серпня 2022 року, був висаджений в повітря. Росія звинуватило в цьому підриві ГУР Міноборони України.  Нібито, основною ціллю був її батько — Олександр Дугін, філософ-рашист, який активно підтримував війну про України. Його погляди в ЗМІ також тиражувала Дар'я Дугіна. В Україні припустили, що за підривом могла стояти ФСБ.

"Дугіна часто описують як головного ідеолога путінської Росії, представника й натхненника сучасного євразійства, що ідейно обґрунтував потребу у війні Росії проти Грузії в 2008 році та проти України з 2014 року, — оцінює діяльність Дугіна українська Вікіпедія. — Іноді його характеризують як окультного письменника, "Распутіна Путіна", "мозок Путіна". Фактичний вплив Дугіна на погляди Путіна є предметом дискусій. Деякі російські експерти називають його "духовним порадником Путіна", а інші, здебільшого в Москві, кажуть, що він не настільки впливова особа і лише прагне виглядати близьким до Кремля задля особистої вигоди. Ідеї Дугіна схвалювали такі громадські та політичні діячі Росії як журналіст Першого каналу Михайло Леонтьєв, співробітник Адміністрації Президента РФ Іван Демидов, професор СПбГУ Юрій Солонін, ведучий програми "Судите сами" Першого каналу Максим Шевченко.

Треба відзначити, що в окупованих містах рашисти, як правило, повертають старі радянські назви вулицям. Натомість, в України ухвалили закон щодо деколонізації історичної спадщини, зокрема усунення назв, пов'язаних з Росією.

Тим часом, в ЗСУ розповіли про нову тактику окупантів. В Росії стався спалах небезпечної інфекції. А суд арештував активи дружини Медведчука.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини