Головна Новини Суспільство Війна з Росією У ЗСУ розповіли про нову "тактику" окупантів у Новій Каховці
commentss НОВИНИ Всі новини

У ЗСУ розповіли про нову "тактику" окупантів у Новій Каховці

Окупанти можуть створювати помилкове враження, що готові залишити цю територію.

24 березня 2023, 12:50
Поділіться публікацією:

Вчора з'явилася інформація про те, що окупанти залишили Нову Каховку Херсонської області, але потім з'явилися дані, що це фейк, хоча певні дії російських загарбників справді свідчать, що невдовзі ворог може залишити цей населений пункт. Як передає "Коментарі", про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону розповіла начальниця Об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк.

У ЗСУ розповіли про нову "тактику" окупантів у Новій Каховці

Нова Каховка. Фото: з відкритих джерел

Керівник прес-центру звернула увагу на те, що окупанти активно пакують "намародерені" речі в очікуванні можливої деокупації території з боку ЗСУ. Також вони маскують свої позиції та переодягаються у цивільний одяг.

Раніше така "тенденція" з боку військ РФ вже спостерігалася перед їхньою втечею з інших деокупованих територій. Однак Гуменюк наголосила, що в цьому може полягати нова підступна тактика росіян.

"Вони, переодягаючись у цивільний одяг, не завжди залишають міста, проте, на жаль, мають свої позиції в такому замаскованому вигляді. Це комплекс таких уже народних прикмет, які ми спостерігали, коли вони вже готувалися до наших активних дій з деокупації правого берега. Знаємо, як вони тяжіють до традицій. Нехай їх дотримуються", — заявила вона.

Також Гуменюк звернула увагу на те, що окупанти проводять ротацію сил на сході України, проте ще жоден населений пункт (включно з Новою Каховкою) не залишили.

"Є певна ротація сил, частково виведені підрозділи, але ми знаємо, що їм потрібні додаткові сили на схід, туди вони їх і підтягують. Саме тому зараз із півдня забираються деякі частини", — сказала Гуменюк.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чи справді у Путіна з'явився наступник — чому переговори Зеленського та Сі вже під питанням.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини