Головна Новини Суспільство медицина У Росії стався спалах небезпечного захворювання
commentss НОВИНИ Всі новини

У Росії стався спалах небезпечного захворювання

У Чувашії

24 березня 2023, 12:44
Поділіться публікацією:

Декілька людей захворіли на сибірку в Чувашії після забою хворого бика. Про це повідомляють "Коментарі" із посиланням на Російську службу Бі-бі-сі. Ще декількох можливих хворих госпіталізували у Підмосков'ї.

У Росії стався спалах небезпечного захворювання

Сибірка - небезпечне інфекційне захворювання

Спалах сибірки стався минулого тижня в селі Старе Акташеве в Цивільському муніципальному окрузі Чувашії. Один із мешканців села забив свого зараженого домашнього бика, внаслідок чого заразився сам, а також захворіли сусід, дружина і ще один житель села, що допомагав йому. М'ясо забитого бика чоловік продав.

За інформацією голови Чувашії, 130 осіб, які контактували із зараженою сім'єю, перебувають під постійним наглядом. МОЗ Чувашії повідомило, що в регіон надійшли 750 доз вакцини від сибірки.

22 березня в Росспоживнагляді повідомили, що в Московській області з підозрою на сибірку госпіталізували чоловіка, який приїхав з Чувашії. Пізніше МОЗ уточнило, що в Підмосков'ї проходять лікування вже дві людини з підозрою на сибірку.

Сибірська виразка — особливо небезпечна інфекційна хвороба сільськогосподарських та диких тварин усіх видів, а також людини, що викликається бактерією Bacillus anthracis. Хвороба протікає блискавично, надгостро та гостро. Проявляється у виразках на тілі.

Тим часом в Україні заарештували активи дружини Медведчука, а експерти пояснили, як зміниться Туреччина після відходу Ердогана. Зокрема, чому Туреччина більше за Росію, аніж за Європу.

"Географія є географія, – пояснює  Вадим Карасьов. – А також потрібно враховувати, що центри світової політики зміщуються до Близького Сходу, у Центрально-Азіатський та Азіатський регіони. Турецькі позиції там завжди були досить сильні. Хоч і не безпроблемні. Все це сприяло тому, що Ердогану, заякореному Заходом (перш за все, участю в Північноатлантичному блоці), доводилося проводити більш самостійну політику".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини