Головна Новини Суспільство Війна з Росією Путін прокоментував можливе членство України в НАТО
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін прокоментував можливе членство України в НАТО

Глава РФ дав інтерв'ю пропагандистському телеканалу "Росія-24" наступного дня після завершення саміту НАТО у Вільнюсі, де одним із ключових питань було майбутнє членство України в Альянсі

13 липня 2023, 21:13 comments3591
Поділіться публікацією:

Російський диктатор дав інтерв'ю телеканалу "Росія-24", в якому одним із головних питань було обговорення майбутнього України. Про це повідомляють "Коментарі".

Путін прокоментував можливе членство України в НАТО

Путін

"Будь-яка країна має право на те, щоб забезпечити свою безпеку і, звичайно, вона має право обирати той спосіб досягнення цієї мети, який вважає для себе найбільш правильним", — заявив Путін, коментуючи північноатлантичні устремління України. — "Є лише одне обмеження — воно пов'язане з тим, що, досягаючи безпеки однієї країни, не повинні створюватися загрози для іншої країни".

При цьому, на думку Путіна, членство України в НАТО створить загрозу безпеці Росії.

Тут же глава РФ заявив, що проект договору в Стамбулі, розроблений російською та українською делегаціями у березні 2022 року, який передбачав кардинальне скорочення армії та військової могутності, а також нейтральний статус України, "загалом" влаштовував Росію.

— Нам ще треба було подумати, чи згодні ми з усім, що там було викладено, але в цілому, я вважаю, цей документ був прийнятним, — заявив російський диктатор.

Нагадаємо, що під час минулого саміту НАТО у Вільнюсі країни Альянсу та його лідери неодноразово заявили про готовність у майбутньому прийняти Україну до Північноатлантичного альянсу. Але часових рамок цього ніхто не готовий називати. Єдиною конкретною в цьому сенсі вимогою до України є перемога у війні з Росією, після якої НАТО готове прийняти нового члена до своїх лав.

Поки ж, за підсумками саміту, створено комісію Україна-НАТО, ухвалено рішення про скасування етапу ПДЧ для України, а також країнами "Великої сімки" схвалено Декларацію гарантій безпеки для України, у разі нової агресії проти України. Вона передбачає початок консультацій, у разі нового нападу, постачання зброї, допомогу у розвитку ВПК, притягнення до суду військових злочинців.

Тим часом, стало відомо про масові арешти в Росії.

Стрєлков прогнозує можливий новий "похід на Москву".

А над Донецьком – чорний дим.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини