Головна Новини Суспільство Війна з Росією Про що говорять вибухи, що почастішали, на території РФ – до чого це може призвести
commentss НОВИНИ Всі новини

Про що говорять вибухи, що почастішали, на території РФ – до чого це може призвести

Ситуація демонструє, що російська армія, спецслужби, росгвардія не те, що не здатні контролювати тимчасово окуповані території, але й свою власну

3 травня 2023, 16:27 comments2500
Поділіться публікацією:

У Брянській області Росії два дні поспіль підривають залізничні колії. 1 травня зійшов з рейок потяг із нафтопродуктами та пиломатеріалами. 2 травня з рейок зійшли вагони чергового вантажного поїзда. Про що говорить ця партизансько-диверсійна діяльність, а також атаки території РФ безпілотниками, що почастішали? Як ситуація може розвиватись далі? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.

Про що говорять вибухи, що почастішали, на території РФ – до чого це може призвести

Вибух на нафтобазі. Фото: з відкритих джерел

Україна добиватиметься створення демілітаризованої зони біля своїх кордонів

Політичний експерт Сергій Таран поділився таким коментарем:

"Партизансько-диверсійна діяльність на російській території – це прямий наслідок провалів РФ на фронті. Росія так хотіла "захопити Київ за три дні", так мріяла окупувати Україну, але не розрахувала своїх сил і нашої готовності до відбиття агресії. Готовність демократичного світу згуртуватись у підтримці України. У результаті війна триває вже другий рік і повільно, але, вірно, переходить на територію самої країни-агресора".

Звичайно, продовжує експерт, це має і психологічний, і політичний вплив. Адже ситуація демонструє, що російська армія, спецслужби, росгвардія не те, що не здатні контролювати тимчасово окуповані території, а й свою власну".

Є у всьому цьому, на його думку, і суто мілітарний аспект.

"Україна, я впевнений, добиватиметься створення демілітаризованої зони біля своїх кордонів. Щоб росіяни не могли наблизитись до наших кордонів для нових обстрілів, – пояснює Сергій Таран. – Можливо, у зв'язку з цими невідомі (але чинні абсолютно у правильному ключі) сили проводять відповідну роботу – ведуть рейкову війну, завдають ударів безпілотниками тощо".

Диверсійна діяльність на території РФ точно посилюватиметься

Політолог Дмитро Воронков розмірковує так:

"Деверсії, що почастішали, підриви в РФ – це може бути робота наших ДРГ, у тому числі тих, що знаходяться на ворожій території під прикриттям. Або ж це вже власне внутрішньоросійський партизанський рух – проти політики Путіна, проти війни. З допомогою, можливо, комунікації зі спецслужбами України".

На думку експерта, те, що відбувається, свідчить про те, що у України все менше перешкод для ведення війни на території Росії.

"Каналів для здійснення такої діяльності стає дедалі більше на тлі того, що прихильників путінського режиму стає дедалі менше, – наголошує Дмитро Воронков. — Проглядається явне посилення інформаційної комунікації в РФ із тими, хто виступає проти війни. Політичне, військове, дипломатичне, економічне фіаско РФ стає дедалі очевиднішим. І очевидно, що розмитих цілей так званої "спеціальної військової операції" досягнуто не буде. І що чим швидше путінський режим буде повалено – тим краще".

Надалі, упевнений політолог, все залежатиме від того, що відбувається на фронтах. Але диверсійна діяльність на території РФ точно посилюватиметься, упевнений він.

Читайте також на порталі "Коментарі" — РФ не припиняє удари ракетами та дронами: про що це говорить – чого чекати далі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини