Головна Новини Суспільство Війна з Росією Приниження Путіна з Кримським мостом – чим ще запам'ятався тиждень, що минає
commentss НОВИНИ Всі новини

Приниження Путіна з Кримським мостом – чим ще запам'ятався тиждень, що минає

Удар по Кримському мосту може запустити незворотні процеси у російській військовій верхівці

9 жовтня 2022, 18:45
Поділіться публікацією:

Позаду ще один непростий тиждень для України, який продовжує відбиватися від атак російського агресора. Ексклюзивно для видання "Коментарі" експерти розповіли про найважливіші військово-політичні підсумки минулого тижня.

Приниження Путіна з Кримським мостом – чим ще запам'ятався тиждень, що минає

Кримський міст. Фото: з відкритих джерел

Психологічно удар по Кримському мосту – одному з найзахищеніших об'єктів агресора – це ще дужче, ніж контрнаступ буде

Політтехнолог Борис Тизенгаузен найважливішою подією тижня, що минає, називає удар по Кримському мосту.

"Я його розглядаю навіть не так з точки зору порушення логістичних ланцюжків постачання озброєння, техніки та живої сили для південного угруповання російських військ, як з психологічної точки зору, – зазначає експерт. – Психологічно удар по Кримському мосту – одному з найзахищеніших об'єктів агресора – це гірше навіть, ніж контрнаступ буде. А разом із контрнаступом — це взагалі деморалізує супротивника. Якщо ми візьмемо до уваги, що на один з об'єктів агресора, що найбільш охороняються, проникли диверсанти і здійснили підрив, то виникає логічне питання — а як охороняються інші об'єкти? Ядерні, наприклад, арсенали".

За словами Бориса Тизенгаузена, він має відчуття, що удар по Кримському мосту запустить незворотні процеси в російській військовій верхівці.

"Там уже почали шукати винних, – наголошує він. – До явного конфлікту входить кілька груп впливу. У тому числі силовики, військові, спецслужби, чевекашники. Роздратування всередині російського військово-політичного керівництва говорить про те, що там уже багато хто не вірить у позитивний для РФ результат війни. І починають нищити одне одного. Для нас це величезний плюс".

Обстріл російськими терористичними військами Запоріжжя, внаслідок чого загинули багато українців – новина, від якої залишається біль та гнів

Кандидат політичних наук, політексперт Дмитро Гаврилюк звертає увагу, що підсумки минулого тижня для України в контексті російсько-української війни насичені не лише ейфорією щодо "бавовни" на Кримському мосту. Були, за його словами, інші чудові моменти.

"Наприклад, так зване МЗС так званої країни – Білорусі вручило українському послу Ігорю Кізиму дипломатичну ноту, в якій стверджує, що Київ нібито планує завдати удару по території Білорусі. Українська сторона рішуче відкинула ці закиди. І не виключила, що вручення дипломатичної ноти може бути частиною плану РФ щодо здійснення провокації та подальшого звинувачення України", – зазначає експерт.

Він також звертає увагу на обстріл російськими терористичними військами цивільної та житлової інфраструктури Запоріжжя, внаслідок чого загинуло багато українців.

"Для мене це новина, від якої залишається біль, смуток і гнів, а також бажання точності українській арті, яка зобов'язана множити на нуль життя особового складу російської армії та сепаратистів, які зрадили Україну. Їхнє життя насправді не має сенсу для людської цивілізації. Тому ЗСУ просто виправляє помилку, якою є російська федерація", – вважає Дмитро Гаврилюк.

Важливою новиною він називає те, що президент України окреслив алгоритм можливих переговорів із Росією у майбутньому. Суть якого – точно не з Путіним.

Експерт упевнений, що це важливий меседж України, основним адресатом якого є не Росія, а всі європейські, азіатські та американські лобісти збереження "обличчя РФ та Путіна".

Читайте також на порталі "Коментарі" — Росія повністю закінчила оформлення анексії частини України: що тепер зробить російський диктатор Путін.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

9 жовтня 2022, 18:47

Північний потік теж приниження? Пропоную варіант: Знищення шляхів для відступу (Рубікон перейдено). По потоку теж, приблизно так: Хочете заробляти на експорті? Окуповуйте швидше Україну і використовуйте її газотранспортну систему собі на користь.


Новини