Головна Новини Суспільство Війна з Росією Пригожин: Бригада Міноборони РФ втекла з позицій у Бахмуті
commentss НОВИНИ Всі новини

Пригожин: Бригада Міноборони РФ втекла з позицій у Бахмуті

Засновник ПВК "Вагнер" де-факто підтвердив заяву українських військових про їх успішне просування у Бахмуті

9 травня 2023, 16:33
Поділіться публікацією:

Засновник ПВК "Вагнер" Пригожин повідомив, що з плацдарму в Бахмуті втекла бригада Міноборони РФ. Про це повідомляють "Коментарі".

Пригожин: Бригада Міноборони РФ втекла з позицій у Бахмуті

Оборона Бахмуту триває

Таким чином, Пригожин фактично підтвердив, зроблену раніше, заяву українського військового про успішне просування ЗСУ в Бахмуті.

"Сьогодні один із підрозділів міністерства оборони РФ утік з одного з наших флангів, кинувши позиції. Втекли всі і оголили фронт шириною майже два кілометри і глибиною 500 метрів. Добре, ми його заблокували абияк", — розповів Пригожин у відеозаписі, поширеному його прес-службою.

За його словами, позиції залишила 72 бригада Міноборони РФ. За словами Пригожина, російські військові залишили стратегічний плацдарм, де загинули близько 500 найманців ПВК "Вагнер".

"Вони просто взяли та драпанули", — сказав Пригожин, не уточнивши при цьому, про яку ділянку фронту йдеться. Нещодавно, згідно з відеозаписами, українські війська наступали у селищі Сакко та Ванцетті на півночі, а також зайняли колишню позицію ПВК "Вагнер" в Озарянівці на півдні від Бахмута.

Також, за словами Пригожина, половина складу приватної військової компанії "Факел", створеної на гроші "Газпрому", відмовилася висуватися на позиції в Бахмуті.

Нагадаємо, що, за прогнозами українських експертів, Україна зможе утримати Бахмут, бо туди зайшли українські підкріплення на важкій техніці. Незважаючи на посилення тиску росіян, які використовують усю міць артилерії, авіації та певні військові хитрощі. Рубежем оборони українських захисників може стати чи вже стала траса Хромово-Бахмут-Костянтинівка.

Тим часом, у Зеленського обурилися заявою генсека ООН про "мирні переговори" з РФ.

А на передовій загинув співробітник Офісу Президента.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини