Головна Новини Суспільство Війна з Росією Приголомшливі втрати: Пригожин та Гіркін розповіли про втрати росіян під Бахмутом
commentss НОВИНИ Всі новини

Приголомшливі втрати: Пригожин та Гіркін розповіли про втрати росіян під Бахмутом

Рашисти підраховують свої втрати у битві за Бахмут

24 травня 2023, 15:58 comments2494
Поділіться публікацією:

Сьогодні власник ПВК "Вагнер" заявив, що у битві за Бахмут лише його приватна армія втратила 20 тисяч убитими. Кількість зниклих безвісти та поранених Пригожин не назвав. Полковник ФСБ Стрєлков-Гіркін вважає, що тільки вбитими та тяжко пораненими російські війська, включаючи "Вагнер", втратили під Бахмутом і Соледаром не менше 50 тисяч людей. Про це, як повідомляють "Коментарі", передає український журналіст Юрій Бутусов.

Приголомшливі втрати: Пригожин та Гіркін розповіли про втрати росіян під Бахмутом

Стрєлков-Гіркін

"Це штатна чисельність 80 батальйонів російської регулярної армії – приголомшливі втрати", — зазначає Юрій Бутусов.

При цьому оцінка Гіркіна українських втрат у битві за Бахмут також близько 50 тисяч.

"Проте ця цифра озвучена виключно у російській пропаганді, і не згадується українськими джерелами", — зазначає відомий український журналіст.

Як розповідає Гіркін, Пригожин публічно визнав втрати ПВК "Вагнер" у 10 тисяч ув'язнених та 10 тисяч — кадрових бійців "Вагнера".

"За деякими даними, які я маю, — втрати "Вагнера" навіть за піврічну операцію, що завершилася штурмом Бахмута — більше (мінімум у півтора рази), — також каже Стрєлков-Гіркін.

Гіркін посилається на дані, надані самим Пригожиним. Згідно з ними, у ПВК було направлено з місць позбавлення волі 50 тисяч спецконтингенту. Із них убито 10 тисяч. При цьому, за словами Пригожина, 26 тисяч "зеків" отримали амністію та повернулися "у народне господарство". 14 тисяч людей, що "загубилися", на думку Гіркіна, зараз перебувають у госпіталях з пораненнями. Причому значна частина з них вже не зможе повернутися до ладу і назавжди залишаться каліками.

"Просто виходячи з реалій поточної війни (основні втрати — до 98% — від артилерійського вогню) — на двох убитих припадає приблизно троє серйозно поранених, з яких один повернеться до ладу через кілька місяців (якщо у нього буде бажання і мотивація, що теж не завжди буває), ще один — протягом року-півтора, а третій залишиться калікою на все життя і до служби буде негідний взагалі", — зазначає рашист Гіркін. — "Таким чином — за самим мінімумом — "Вагнер" зазнав безповоротних втрат на шляху від Попасної до західної околиці Бахмута — 40 тисяч осіб. До цього треба додати втрати наданих "Вагнеру" частин і підрозділів ЗС РФ — як кадрових, так і різних добровольчих. Вони теж немаленькі, можете не сумніватися... Так питається — хто кого перемелював?

Підтвердженням своїх слів Гіркін вважає нездатність "Вагнера" до подальшого наступу на Часів Яр та відмова Пригожина від подальшого наступу.

"Якщо він, як і раніше, боєздатний — то чому ж не триває настільки "успішно" проведена операція? Чому "музиканти" не женуть противника за Часів Яр — на Слов'янськ і Краматорськ, а поспішно збираються в тил на переформування?", — ставить питання Гіркін.

За підрахунками Гіркіна, у розпорядженні Пригожина після понесених безповоротних втрат, поранених та амністованих залишилося близько 19 тисяч людей.

Тим часом, Генштаб промовчав про бої в Бахмуті: ISW назвав невтішну причину.

Чотири країни, які бояться поразки Росії у війні з Україною.

А ПЦУ з 1 вересня переходить на новий календар.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини