Головна Новини Суспільство Війна з Росією Президент Фінляндії порівняв провал Путіна з ганьбою Сталіна
commentss НОВИНИ Всі новини

Президент Фінляндії порівняв провал Путіна з ганьбою Сталіна

Президент Фінляндії Саулі Нііністо порівняв ганебну поразку Сталіна проти фінів з діями Путіна проти України.

16 січня 2023, 15:05
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Володимир Путін буде вести війну в Україні до кінця, заявив президент Фінляндії Саулі Нііністо. Фінський лідер також запропонував найкраще, на його думку, рішення для припинення війни. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на шведське видання Dagens Nyheter.

Президент Фінляндії порівняв провал Путіна з ганьбою Сталіна

Диктатори Сталін та Путін. Фото з відкритих джерел

Під час інтерв’ю газеті Dagens Nyheter президент Фінляндії розповів, що ситуація між Україною та Росією є набагато гірша ніж можна було уявити рік тому.

"У нас повномасштабна війна, і, мабуть, найстрашніше в цьому те, що ми не бачимо їй кінця. Це не просто війна між солдатами. Це війна проти українського суспільства, інфраструктури та людей. Путін буде вести цю війну до кінця, навіть без шансів на перемогу", — сказав Саулі Нііністо.

За останні кілька днів Саулі Нііністо, не вперше згадує Путіна. Раніше президент Фінляндії порівняв напад Путіна на Україну з вторгненням Сталіна у Фінляндію.

"Якщо Росія вірила, що під впливом масової загрози вона швидко поставить Україну на коліна, вона помилилась. Так само в СРСР колись вважали, що марш до Гельсінкі займе два тижні. Сталін і Путін не визнали одного фактора: нація, яка працює разом, є великою силою", — говорить Нііністо.

Тоді Сталін зазнав ганебної поразки з втратами понад 100 тис. людей, які були вбиті або вважаються зниклими безвісти. Військова операція, яка мала бути кілька днів перетворилась на провал у понад 100 днів війни з фінами.

Окрім того, нападаючи на Україну, Путін помилково припустив, що допомога з Європи матиме тимчасовий характер, проте, за словами Нііністо "справу України сприйняли як власну, і підтримка її тільки зросла".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що президент Фінляндію підтвердив готовність його країни відправити танки до України.

Також "Коментарі" писали про одну умову, яку назвала влада Фінляндії для поставки танків до України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.dn.se/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини