Головна Новини Суспільство Війна з Росією Найбільші поразки в історії Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

Найбільші поразки в історії Росії

Російська Федерація здійснивши напад на Україну вчергове зазнає великої поразки. В історії Росії таких випадків чимало, росіяни програвали османам, японцям, фінам та іншим народам.

23 грудня 2022, 11:10 comments3368
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

За даними Генштабу України Росія втратила понад 100 тис. особового складу та мільярди доларів військової техніки. Таким чином вторгнення РФ в Україну стало однією з найбільших поразок в історії Росії.

Найбільші поразки в історії Росії

В Україні загинуло понад 100 росіян. Фото з відкритих джерел

Втрати в 100 тис. осіб в РФ не фіксували з часів Другої світової війни, проте це не вперше у своїй історії Росія зазнає принизливих поразок та значних втрат.

Кримська війна (1853-1856)

Найбільші поразки в історії Росії - фото 2

Російська імперія намагалась розширити сфери впливу, через що розірвала дипломатичні відносини з Османською імперією і вторглась на її територію. На бік османів стали Британія та Франція, а головні бої відбувались в Криму.

Війна закінчилася важкою поразкою для Росії, замість нових територій імперія мала захищати власні землі. Микола І не передбачив, що османам допоможуть інші країни. Поразка послабила позиції Росії на міжнародній арені й призвела до знищення російського флоту, тоді втрати військових були понад 400 тис.

Війна Росії з Японією (1904-1905)

Найбільші поразки в історії Росії - фото 3

На початку 20 століття амбіції Японії та Росії перетнулись. Острівна країна прагнула розширити вплив на Маньчжурію та Корейський півострів, а Російська імперія хотіла отримати нові порти в Тихому океані.

Росія зазнала великих поразок на суші та у водах і мала підписувати мир, проте Микола ІІ безуспішно намагався продовжити війну. Після програної Цусімської битви Російська імперія все ж підписала мирний договір. Під час війни з Японією Росія втратила понад 170 тис. військових.

Війна між Росією і Фінляндією (1939-1940)

Найбільші поразки в історії Росії - фото 4

Москва заявляла, що Німеччина може використати Фінляндію для нападу на СРСР і таким чином виправдовувала свої військові дії. СРСР розірвав дипломатичні відносини з Фінляндією 29 листопада, а наступного дня без оголошення війни радянські солдати перейшли фінський кордон.

Військові дії тривали понад три місяці. Фінська армія показала неймовірну рішучість і присоромила Росію. У цій війні Росія втратила понад 120 тис. військових вбитими та близько 200 тис. пораненими.

Війна в Афганістані (1979-1989)

Найбільші поразки в історії Росії - фото 5

Москва прагнула підтримати комуністичний уряд в Афганістані, який не мав широкої підтримки місцевого населення. Російські війська увійшли в Афганістан в 1979 році, ліквідували керівну опозицію і захопили найбільші міста, тоді як сили повстанців майже безкарно діяли за межами міст.

З роками війна збільшила економічні та політичні наслідки для Радянського Союзу, і в 1987 році СРСР оголосив про виведення своїх військ що відбулось 15 лютого 1989 року. Офіційно СРСР стратив 14 тис. осіб, проте неофіційні втрати вищі.

Ймовірно Кремлівські лідери й досі не навчились робити висновків зі своїх поразок. Путін як і Сталін який напав на Фінляндію недооцінив Україну, як і Брєжнєв не зміг підготувати Росію, коли та вторглась в Афганістан, і так само як за часів Російської Імперії, Микола І та Микола ІІ не побачив недоліків своєї власної армії.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Путін зробив заяву про український народ.

Також "Коментарі" писали про те, на які втрати готовий піти президент Росії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини