Головна Новини Суспільство Війна з Росією Посланця Ватикану чекають у Пекіні для "мирних переговорів" про Україну, – ЗМІ
commentss НОВИНИ Всі новини

Посланця Ватикану чекають у Пекіні для "мирних переговорів" про Україну, – ЗМІ

Кардинал Маттео Дзуппі говоритиме в Пекіні про припинення війни в Україні

12 вересня 2023, 12:32
Поділіться публікацією:

Посланник Папи Римського кардинал Маттео Дзуппі сьогодні має вирушити до Пекіна, щоб говорити про припинення війни в Україні. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише італійська газета "La Repubblica".

Посланця Ватикану чекають у Пекіні для "мирних переговорів" про Україну, – ЗМІ

Кардинал Маттео Дзуппі. Фото з відкритих джерел

Зазначається, що 13 вересня кардинал Дзуппі зустрінеться з "високими інституційними лідерами", зокрема з прем'єр-міністром Китаю Лі Цяном.

Варто зазначити, що посланець Папи вже відвідав Київ та Москву у червні та США у липні в рамках зусиль Ватикану щодо досягнення миру між Україною та Росією.                                                                                                                                                                            

При цьому сам Папа Римський уже неодноразово опинявся у центрі скандалу через свої висловлювання щодо ситуації в Україні. Так, Папа Римський Франциск публічно висловив сумнів у тому, що західні держави знають шлях у правильному напрямку для забезпечення миру в усьому світі, починаючи із запеклої війни в Україні.

Потім була скандальна заява понтифіка про те, що росіяни – спадкоємці великої країни, якою правили такі особи, як Петро I, Катерина II. Папа Римський фактично розхвалив "імперців" Росії, на руках яких кров мільйонів українців.

Читайте також на порталі "Коментарі" — в Офісі президента України категорично проти того, щоб Папа Римський Франциск розглядався як посередник на переговорах України та Росії. Вся причина у проросійській позиції понтифіка. Таку заяву зробив в інтерв'ю "Телеканалу 24" радник голови Офісу президента України Михайло Подоляк.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини