Головна Новини Суспільство Війна з Росією Подоляк: Якщо ми хочемо програшу Росії, то не можемо постійно перебувати в обороні
commentss НОВИНИ Всі новини

Подоляк: Якщо ми хочемо програшу Росії, то не можемо постійно перебувати в обороні

Росія витрачає на війну все, що може знайти, тому Україні потрібно змінювати оперативно-тактичні рішення, щоб виграти війну, про це «24 каналу» заявив радник Офісу президента Михайло Подоляк, пишуть «Коментарі»

2 лютого 2024, 13:19
Поділіться публікацією:

Михайло Подоляк розповів, контрнаступ Сил оборони у 2023 році залишив певний негативний осад. За його словами, мали місце певні тактичні помилки, про це говорять військові та політичне керівництво.

Подоляк: Якщо ми хочемо програшу Росії, то не можемо постійно перебувати в обороні

Росія використовує у війні всі можливі засоби

"Це не проблема, це ж війна, а не лінійна подія. Проти нас воює не якась маленька країна, в якої обмежений ресурс, а Росія, яку вважали масштабною країною з величезним ВПК",
— заявив Михайло Подоляк.

За його словами, зараз Росія все що може спрямовує на війну з Україною.

"Вони зробили мілітарним 42% федерального бюджету, а я думаю, що й більше. Це тільки прямі асигнування на війну, а ще є опосередковані, регіональні – це набагато більший бюджет. Усе це треба зламати, а для цього потрібна об'єднана економіка країн Європи, яка має допомагати українській економіці, а також об'єднані військові виробництва",
— підкреслив радник голови ОП.

На його думку, постачання окремих видів зброї має бути збільшено. Крім того, за словам Подоляка, проти Росії треба воювати "не кількістю, а якістю".

Разом з тим він підкреслив, що стратегічні цілі Україні незмінні – це вихід на кордони 1991 року. Проте, щоби досягти цього, треба змінювати тактику. Подоляк каже, що не можна постійно перебувати в обороні.

"Ми не можемо стагнувати війну, тобто перебувати в одному й тому ж місці, тому треба змінювати тактику. Стратегія незмінна, а оперативно-тактичні рішення мають мінятися відповідно до кількості зброї, до можливостей цієї зброї знищувати логістику чи накопичені російські резерви. І ці рішення мають бути неочікуваними для Росії – це головне. Росія воює лінійно, накопичує резерв на одному напрямку й там постійно рухається. Треба забрати в неї можливість прогнозувати, що робитиме Україна"
, — заявив радник голови ОП.

"Коментарі" писали, що головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний у своїй колонці для CNN заявив, що перед Збройними силами стоїть виклик щодо створення нової державної системи технологічного переозброєння, що кардинально змінить ситуацію на полі бою та зміцнить позиції України. При цьому Валерій Залужний перерахував проблеми, що заважають розвитку ЗСУ, серед них, зокрема, нездатність державних інститутів в Україні покращити рівень укомплектованості наших Збройних сил без застосування непопулярних заходів, а також недосконалість нормативно-правової бази в нашій країні та часткову монополізацію оборонної промисловості.

Також "Коментарі" писали, що на думку політтехнолога Олексія Голобуцького, після оприлюднення стратегії, всі коментарі про відставку ВалеріяЗалужного виглядають недолуго.

Окрім того, "Коментарі" також аналізували, чи пішов Залужний у ва-банк.






Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://24tv.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини