Головна Новини Суспільство Війна з Росією Голобуцький: Пройшло лише три місяці від «війни в глухому куті» і до розробки нової стратегії
commentss НОВИНИ Всі новини

Голобуцький: Пройшло лише три місяці від «війни в глухому куті» і до розробки нової стратегії

Стратегія, про яку розповів головком Валерій Залужний, на сьогодні є найбільш передовою в світі, про це у Фейсбуці написав політтехнолог Олексій Голобуцький, пишуть «Коментарі»

2 лютого 2024, 12:23
Поділіться публікацією:

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний визначив три задачі для України на рік. Серед них -створення системи забезпечення ЗСУ високотехнологічними активами. Також, він вважає, що треба запровадити нову філософію навчання та ведення війни, яка враховує обмеження у ресурсах та способах їх використання. Крім того, на його думку, треба освоїти нові можливості. Як вважає Олексій Голобуцький, все виглядає, як цілком робоча схема, яка є досяжною для України.

Голобуцький: Пройшло лише три місяці від «війни в глухому куті» і до розробки нової стратегії

Тепер заяви про звільнення Залужного виглядають недолуго

"Зауважте, від першої програмної статті в The Economist минуло лише 3 місяці. Три місяці знадобилось головкому для прогресу від "війна зайшла в глухий кут, необхідна нова стратегія" до власне розробки цієї стратегії",
— відзначив експерт.

На його думку, стратегія, позначена генералом, є на сьогодні, мабуть, найбільш передовою в світі – просто в силу того, що ніде більше не тривають масштабні воєнні дії із залученням найсучаснішої техніки та зброї саме на державному рівні.

Окрім того, Залужний підкреслив, що Україні потрібно більше дронів, адже у суспільстві, яке не бажає наражати на пряму небезпеку велику кількість молодих чоловіків і жінок, безпілотники з дистанційним управлінням є більш прийнятним типом бойових дій.

"Після такої офіційної заяви 50-річного головкома репліки від влади про "необхідність омолодження команди" як підставу заміни Залужного виглядають доволі непереконливо",
— вважає Олексій Голобуцький.

Нагадаємо "Коментарі" писали, що головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний у своїй колонці для CNN заявив, що перед Збройними силами стоїть виклик щодо створення нової державної системи технологічного переозброєння, що кардинально змінить ситуацію на полі бою та зміцнить позиції України. При цьому Валерій Залужний перерахував проблеми, що заважають розвитку ЗСУ, серед них, зокрема, нездатність державних інститутів в Україні покращити рівень укомплектованості наших Збройних сил без застосування непопулярних заходів, а також недосконалість нормативно-правової бази в нашій країні та часткову монополізацію оборонної промисловості.

Окрім того, "Коментарі" також аналізували, чи пішов Залужний у ва-банк.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

ufo

2 лютого 2024, 15:49

Дай бог. Вот Залужный у меня доверие вызывает . в отличии от всего этого кварталовского сброда


Новини