Головна Новини Суспільство Війна з Росією Залужний розповів, завдяки чому через 5 місяців українську армію буде не впізнати
commentss НОВИНИ Всі новини

Залужний розповів, завдяки чому через 5 місяців українську армію буде не впізнати

Валерій Залужний вважає, що перед ЗСУ варто виклик створити систему технологічного переозброєння

2 лютого 2024, 07:50 comments7125
Поділіться публікацією:

Як передає портал "Коментарі", головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний у своїй колонці для "CNN" заявив, що перед Збройними силами стоїть виклик щодо створення нової державної системи технологічного переозброєння, що кардинально змінить ситуацію на полі бою та зміцнить позиції України.

Залужний розповів, завдяки чому через 5 місяців українську армію буде не впізнати

Валерій Залужний. Фото: із відкритих джерел

"Виклик, який стоїть перед нашими Збройними силами, не можна недооцінювати. Він полягає у створенні нової державної системи технологічного переозброєння", – заявив Валерій Залужний.

За його словами, з урахуванням того, що мають ЗСУ на даний момент, створення такої системи може бути досягнуто за п'ять місяців.

При цьому головком наголосив, що партнери України також дотримуються такої думки. Залужний вважає, що ці п'ять місяців, зокрема, буде витрачено на створення відповідної організаційної структури, заповнення та оснащення посад, навчання та підтримку, розвиток допоміжної інфраструктури та логістики, а також розробку доктринальної бази.

При цьому Валерій Залужний перерахував проблеми, що заважають розвитку ЗСУ, серед них, зокрема, нездатність державних інститутів в Україні покращити рівень укомплектованості наших Збройних сил без застосування непопулярних заходів, а також недосконалість нормативно-правової бази в нашій країні та часткову монополізацію оборонної промисловості.

Читайте також на порталі "Коментарі" — західні медіа активно обговорюють ситуацію навколо чуток про готовність президента України Володимира Зеленського відправити у відставку головного комітету ЗСУ Валерія Залужного. Так, у Bild запевняють, що відставку Залужного нібито запобігла позиції глави Головного управління розвідки Міноборони Кирила Буданова і командувача Сухопутними військами ЗСУ Олександра Сирського. А в CNN стверджують, що Зеленський звільнить Залужного цього тижня. Матеріали про конфлікт між верховним головнокомандувачем та головкомом опублікували також The Washington Post (з акцентом на те, що причиною розбіжностей став підхід до мобілізації), не залишилися осторонь The Times та The Economist. Про що говорить вся ця ситуація – і чим може завершитися? Портал "Коментарі" із цим питанням звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини