Головна Новини Суспільство Війна з Росією Після звільнення Криму над ним можуть бути три прапори: коментар
commentss НОВИНИ Всі новини

Після звільнення Криму над ним можуть бути три прапори: коментар

Україні загрожує "повзуча експансія" ще однієї держави у Криму

29 квітня 2023, 20:29 comments3637
Поділіться публікацією:

Після звільнення Кримського півострова над ним, можливо, розвиватимуться три прапори – України, кримських татар та Туреччини. Таку думку висловив військовий експерт Олег Жданов, передають "Коментарі".

Після звільнення Криму над ним можуть бути три прапори: коментар

Кримський півострів

Туреччина, припускає Жданов, може претендувати на повоєнне відновлення півострова і таким чином посилить своє становище на півострові. Цю тактику проникнення експерт назвав "повзучою експансією". Можливість силової анексії Криму з боку Турецької республіки експерт відкинув. Оскільки для цього Анкарі доведеться вийти з НАТО, а це суперечить стратегічним інтересам Туреччини.

"Це схоже на сьогоднішню "м'яку" анексію Китаєм східного та центрального Сибіру, ​​- каже Жданов про турецьку тактику "м'якої сили". — Щоб висунути нам претензії на Крим, Туреччині треба буде вийти зі складу блоку НАТО. Я не думаю, що Туреччина сьогодні готова на такий крок. Якщо Туреччина проведе потужне переозброєння та модернізацію армії, можливо вона в майбутньому і грюкне дверима, пішовши з НАТО. Але поки що навіть переміщення ядерного озброєння з турецької авіаційної бази до Румунії викликало різку негативну реакцію турецького керівництва".

"Туреччина, швидше за все, претендуватиме на інвестиції та участь у розвитку Кримського півострова", — каже Олег Жданов.

Тим часом, стало відомо про загибель на фронті відомого журналіста.

В Умані завершили розбір завалів: скільки людей загинуло.

А у ГУР оригінально прокоментували вибухи у Севастополі.

У ГУР проінформували, що внаслідок вибуху в Севастополі 29 квітня було знищено понад 10 резервуарів із нафтопродуктами. Їхня загальна ємність — близько 40 тисяч тонн.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини