Головна Новини Суспільство Війна з Росією Після оголошення про поставки нової зброї від Франції, Зеленський зателефонував Макрону: деталі
commentss НОВИНИ Всі новини

Після оголошення про поставки нової зброї від Франції, Зеленський зателефонував Макрону: деталі

Володимир Зеленський подякував Еммануелю Макрону за поставки зброї та створення нової коаліції для України.

18 січня 2024, 16:16
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з президентом Франції Еммануелем Макроном під час якої обговорив майбутню двосторонню угоду про гарантії безпеки між країнами та подякував за поставки далекобійної зброї.

Після оголошення про поставки нової зброї від Франції, Зеленський зателефонував Макрону: деталі

Еммануель Макрон та Володимир Зеленський. Фото з відкритих джерел

У соціальних мережах Зеленський опублікував повідомлення з подякою Макрону за запуск "Артилерійської коаліції" та поставки зброї.

"Дякую за запуск ініціативи "Артилерійська коаліція" та за оголошене в її межах зобов’язання Франції виготовити для України десятки передових артилерійських систем "Цезар" у 2024 році та боєприпаси до них", — написав президент України.

Також Зеленський розповів, що під час розмови з Макроном обговорили інші оборонні потреби України, які частково будуть додані в наступному військовому пакеті допомоги від Франції.

Нагадаємо, що Еммануель Макрон анонсував поставки далекобійних ракет для України. Згодом цю інформацію підтвердив міністр оборони Франції Себастьян Лекорню. Згідно з заявами французького міністра в Україну будуть відправлятись щомісяця 50 далекобійних авіабомб AASM Hammer. Крім того, Франція має виготовити 78 СУА Caesar та збільшить поставки артилерійських снарядів з двох до трьох тисяч кожного місяця.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що очільник МЗС Дмитро Кулеба вважає, що за допомогою контролю неба можна буде визначити кінець війни в Україні. Таким чином пріоритетом для України у 2024 році стануть літаки F-16, далекобійні ракети та дрони.

Також "Коментарі" писали, що під час промови у Давосі Володимир Зеленський заявив про справедливість, яка має бути у вироку Путіну за війну в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини