Головна Новини Суспільство Війна з Росією Франція оголосила про приємний сюрприз для України: яка допомога надійде з Парижа
commentss НОВИНИ Всі новини

Франція оголосила про приємний сюрприз для України: яка допомога надійде з Парижа

Україна отримає від Франції далекобійні авіабомби AASM Hammer, установки Caesar та артилерійські снаряди.

18 січня 2024, 14:20
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що Україні відправлять десятки далекобійних бомб. Згодом міністр оборони Франції Себастьян Лекорню підтвердив цю інформацію додавши, що Україна отримає ще більше боєприпасів. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Le Parisien.

Франція оголосила про приємний сюрприз для України: яка допомога надійде з Парижа

Бомби AASM Hammer на винищувачу. Фото з відкритих джерел

Французький міністр Лекорню повідомив, що починаючи з січня Україна отримуватиме 50 високоточних далекобійних бомб AASM Hammer щомісячно. Таким чином у 2024 році Франція передасть щонайменше 600 одиниць цього озброєння.

За словами Себастьяна Лекорню ці бомби вже адаптовані, для використання на українських літаках, зокрема на "МіГ" та "Су".

Також міністр додав, що з лютого Франція збільшить кількість артилерійських снарядів, які відправляє до України до трьох тисяч щомісячно з двох тисяч, які передавала до цього. Крім того, Франція оголосила, що виготовить для ЗСУ 78 артилерійських установок Caesar

"Тоді як західна військова допомога вичерпується, Франція впроваджує в себе режим воєнної економіки", – сказав Лекорню.

AASM Hammer – це далекобійна бомба, що запускається з літаків та обладнана комплектом крил, який дозволяє збільшити дальність польоту. Таким чином авіабомба може влучати у цілі на відстані понад 70 км.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, чи можуть пілоти F-16 з інших країн воювати на боці України.

Також "Коментарі" писали про бійців ЗСУ, які поблизу Авдіївки вдало використали БМП Bradley та змогли знищити російський танк T-90. Відповідний запис потрапив у мережу на якому видно, як українські сили зробили решето з російського танка.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини