Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи можуть пілоти F-16 з інших країн воювати на боці України
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи можуть пілоти F-16 з інших країн воювати на боці України

Існують механізми, за якими Україна може залучати іноземних пілотів до лав ЗСУ для війни проти Росії.

18 січня 2024, 11:20 comments1398
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Речник Повітряних сил Юрій Ігнат розповів, що Україна могла б отримати літаки F-16 до кінця 2023 року, однак у цьому немає сенсу, адже ще досі проходить навчання українських пілотів та обслуговуючого персоналу. Таким чином це ставить під загрозу західні літаки, які б знаходились на території України. Однак, чи можливо, щоб Україна найняла пілотів з інших країн для захисту неба.

Чи можуть пілоти F-16 з інших країн воювати на боці України

Американський пілот винищувача F-16. Фото з відкритих джерел

Як зауважив військовий блогер та полковник запасу ЗСУ Олег Жданов Україна могла б залучити до своїх лав іноземних пілотів.

"Так, можуть. Для цього їм треба звільнитися з лав збройних сил своєї країни, якщо вони в них перебувають, приїхати сюди, якщо країна дозволяє, і підписати контракт", - говорить Жданов та вказує, що такий механізм розповсюджується і на інші військові спеціальності.

Наприклад, один з "найсмертоносніших пілотів" F-16 підполковник у відставці Ден Гемптон з позивним Two Dogs говорив, що є багато приватних пілотів в США, які проявляють бажання поїхати в Україну та воювати на її боці. Гемптоп також готовий долучитись до захисту українського неба. Попри це американський пілот розповів, що ЗСУ не найняли нікого з американських пілотів.

За словами Олега Жданова ідея, щоб залучати іноземних пілотів активно обговорювалась у момент, коли "стало зрозуміло, що літаки дадуть" і таким чином прискорити їх передачу, поки українські пілоти проходять навчання.

"Мабуть, на якомусь політичному рівні було ухвалено рішення, що пілоти повинні бути виключно наші, що краще навчити пілотів і на перспективу в тому числі", — пояснив Жданов та додав, що "головне, щоб були машини, на чому воювати", а охочих пілотів можна знайти.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що "найсмертоносніший" пілот F-16 назвав перші цілі для західних винищувачів в Україні.

Також "Коментарі" писали, що блогер Олег Жданов розповів про західні танки, які потрапили в Україну без важливих деталей.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини