Головна Новини Суспільство Війна з Росією Жданов розповів, що західні танки потрапили в Україну без важливих деталей
commentss НОВИНИ Всі новини

Жданов розповів, що західні танки потрапили в Україну без важливих деталей

Україна змушена доповнювати західні танки своїми деталями, адже вони прибули без повного укомплектування.

11 січня 2024, 17:45
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Військовий блогер Олег Жданов заявив, що західні танки, зокрема Leopard, Challenger та Abrams, які були відправлені Україні не мали активної броні. Тому українці були змушені доукомплектовувати західну важку техніку самостійно.

Жданов розповів, що західні танки потрапили в Україну без важливих деталей

Перевезення танків літаком. Фото з відкритих джерел

Полковник запасу ЗСУ зауважив, що західні партнери домовились відправляти в Україну свої танки без спеціального захисту.

"Вони нам поставили їх без цієї активної броні. Але на сьогоднішній день наші підприємства допрацьовують ці танки, ми встановлюємо на них свої комплекти активного захисту", — розповів Олег Жданов.

Військовий аналітик пояснює, що така ситуація виникла через "особливості країн-постачальників", тому Україна отримала танки в неповній комплектації, зокрема це стосується не лише активної броні, але й електронної начинки. Попри це Жданов вказує, що Україна самостійно встановлює деталі, які відсутні у переданих західних танках.

"Є вже фото, на яких танки Challenger, Leopard з комплектами активного захисту, встановленими нашими оборонними підприємствами. Отже, ми нарощуємо їхню живучість на полі бою, — зауважив Жданов.

Нагадаємо, що у березні стало відомо про перші танки Leopard, які відправила Німеччина в Україну. У травні тодішній міністр оборони Великої Британії Бен Воллес розповів, що Challenger вже передані Україні, а американські танки Abrams прибули в Україну у вересні 2023 року.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що військові експерти пояснили, чому Україна не використовує танки Abrams у війні проти Росії.

Також "Коментарі" писали, що українці вдало влучили в російський танк поблизу Кринок. Відео потужного вибуху зафіксували одразу кілька дронів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини