Головна Новини Суспільство Війна з Росією "Найсмертоносніший" пілот F-16 назвав перші цілі для західних винищувачів в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

"Найсмертоносніший" пілот F-16 назвав перші цілі для західних винищувачів в Україні

Що саме будуть атакувати українські пілоти, коли Україна отримає західні винищувачі від міжнародних партнерів.

15 січня 2024, 11:35
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Підполковник ВПС США у відставці Ден Гемптон, якого називають "найсмертоноснішим" пілотом F-16, пояснив, які першочергові завдання матиме України, коли отримає західні винищувачі. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання "Голос Америки".

"Найсмертоносніший" пілот F-16 назвав перші цілі для західних винищувачів в Україні

Винищувач F-16. Фото з відкритих джерел

Американський військовий, який брав участь у війнах у Перській затоці, в Косово та в Іраку поділився своїм баченням щодо тактики України у повітрі у разі наявності західних бойових літаків. За словами Дена Гемптона Україна має отримати перевагу у повітряному просторі та заблокувати російську військову авіацію. Таким чином першими цілями стануть російські винищувачі.

"На мою думку, ось із чого мають почати F-16. Це "вимести" з неба російські МіГи й Су. Коли це буде зроблено, тоді все, що росіяни зможуть зробити, це закидати у повітряний простір України крилаті ракети й дешеві безпілотники", — пояснює Гемптоп та додає, що ці засоби не будуть добре працювати, адже Росія не зможе завести у повітряний простір України свої літаки та гелікоптери.

Гемптона також запитали, чи могла Україна вже отримати F-16 від союзників, або ж чи могли західні пілоти патрулювати український повітряний простір. За словами Гемптона Україна наразі не використовує F-16, адже українські пілоти проходять навчання, а серед американських пілотів, які готові захищати Україну не було нікого найнято.

"Тому хто б на них літав? Я знаю, що про це ходили чутки. І росіяни продовжують стверджувати, що збивають по чотири або шість F-16 щодня. Але росіяни брешуть. Ніхто їм не вірить", — стверджує Ден Гемптон.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про військово блогера Олега Жданова, який розповів, що західні танки потрапили в Україну без важливих деталей

Також "Коментарі" писали про українського капітана, який пояснив, куди насправді потрібно дійти ЗСУ. За його словами це не кордони 1991 року.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини