Головна Новини Суспільство Війна з Росією "Не кордони 1991 року": український капітан пояснив, куди насправді потрібно дійти ЗСУ
commentss НОВИНИ Всі новини

"Не кордони 1991 року": український капітан пояснив, куди насправді потрібно дійти ЗСУ

Україна повинна повернути собі територію згідно з договором 1918 року, стверджує український капітан Євген Лупаков. Які землі тоді належали Україні.

14 січня 2024, 10:05
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Капітан першого рангу Євген Лупаков заявив, що Україна у війні проти Росії повинна не лише вийти на кордони 1991 року, а й намагатись повернути території станом на 1918 рік. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інтерв’ю першого заступника голови Спілки офіцерів України Євгена Лупакова для видання "Обозреватель".

"Не кордони 1991 року": український капітан пояснив, куди насправді потрібно дійти ЗСУ

Український капітан закликав вийти на кордони 1918 року. Фото з відкритих джерел

Український капітан вказує, що при достатньої кількості особового складу та зброї Україна могла б вийти на кордони 1918 року.

"Було б у нас нормальна кількість людей в армії, достатньо зброї, ми б давно вийшли не тільки на кордони 1991 року, але і на кордони 1918 року. Це наші справжні межі, про які ніхто чомусь не хоче говорити", — говорить Євген Лупаков.

За словами військового експерта ці кордони були міжнародно визнанні після підписання Брест-Литовської мирної угоди, яка зафіксувала поразку Росії та її вихід з Першої світової війни.

"Нагадаю, що у 1918 році Росія підписала з Україною тимчасову угоду про перемир'я з чітко визначеними кордонами. Про ці межі ми і повинні говорити сьогодні. Але для цього потрібні люди, зброя і, перш за все, бажання влади", — пояснює Лупаков.

За словами Лупакова загальна ситуація на фронті розвивається у "позитивному для нас векторі", однак для більших успіхів необхідна більша кількість зброї, щоб нормально воювати.

Нагадаємо, що згідного з Брест-Литовською мирною угодою до України входила Кубань, Ставропілля, Східна Слобожанщина, Стародубщина та Чорноморщина, які сьогодні перебувають частково або повністю у складі РФ.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, як Україна втратила найкращий шанс, щоб швидко виграти війну.

Також "Коментарі" писали про рейтинг найсильніших армій світу 2024. Україна оновила свої позиції.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини