Головна Новини Суспільство Війна з Росією Кулеба назвав пріоритет України на 2024, який визначає, коли закінчиться війна
commentss НОВИНИ Всі новини

Кулеба назвав пріоритет України на 2024, який визначає, коли закінчиться війна

Очільник МЗС Дмитро Кулеба вважає, що за допомогою контролю неба можна буде визначити кінець війни в Україні.

17 січня 2024, 12:50
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що для України пріоритетом у 2024 році буде "скинути Росію з неба" та поставити контроль над повітряним простором. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

Кулеба назвав пріоритет України на 2024, який визначає, коли закінчиться війна

Очільник МЗС України Дмитро Кулеба. Фото з відкритих джерел

Під час виступу на панельної дискусії на Всесвітньому економічному форумі у Давосі Дмитро Кулеба зазначив, що контроль неба допоможе закінчити війну, тому це є одним з пріоритетів для України.

"І у 2024 році, звісно, пріоритет — скинути Росію з неба, тому що той, хто контролює небо, визначатиме, коли і як закінчиться війна", — сказав Кулеба.

За словами очільника МЗС, для досягнення таких цілей Україні потрібні літаками F-16, а також далекобійні ракети та дрони. Кулеба вважає, що у випадку, коли Україна все це матиме то, ми "продовжимо перемагати і будемо продовжувати звільняти" українські території від російських окупантів.

Міністр зазначив, що у 2022 році Україні вдалось звільнити 50% окупованих територій, а у 2023 році українські сили витіснили Чорноморський флот.

"Це дало нам змогу відновити "зерновий коридор", який не залежить від Росії і може функціонувати самостійно", — додав Кулеба.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що "найсмертоносніший" пілот винищувача F-16 назвав перші цілі для західних літаків в Україні.

Також "Коментарі" писали про президента України, який виступив у Давосі зі спеціальною промовою. У ній Володимир Зеленський пригрозив російському диктатору Володимиру Путіну та вказав, що президент РФ стоїть за багатьма війнами у світі, а не тільки в Україні.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини