Головна Новини Суспільство Війна з Росією Під Бахмутом загинув французький журналіст
commentss НОВИНИ Всі новини

Під Бахмутом загинув французький журналіст

Арман Солдін потрапив під російський обстріл біля Бахмута

9 травня 2023, 23:51
Поділіться публікацією:

Під Бахмутом загинув 32-річний французький журналіст Арман Солдін. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на AFP.

Під Бахмутом загинув французький журналіст

Французький журналіст загинув під Бахмутом

Солдін загинув близько 16:30 під час ракетного обстрілу із систем "Град" околиць міста Часів Яр — біля нього пролягає так звана дорога життя на Бахмут, яка використовується українськими військами для постачання і часто потрапляє під обстріл РФ. Солдін обіймав посаду відеокоординатора агентства AFP в Україні.

Загиблий журналіст був у компанії чотирьох колег, які не постраждали. Під час обстрілу вони були із українськими військовими. AFP повідомило рідних Солдіна про загибель журналіста та висловило співчуття у зв'язку із втратою. Журналіст потрапив до агенції у 2015 році як стажер, після чого приєднався до його лондонського бюро. За даними "Репортерів без кордонів", Арман Солдін став щонайменше 11-м працівником ЗМІ, яких було вбито в Україні з початку російського вторгнення 24 лютого 2022 року.

Раніше ЗМІ повідомляли про загибель у боях під Кремінною відомого українського журналіста. Олександр Бондаренко працював в українській редакції Бі-бі-сі у 2007-2011 роках. 2021-го його кандидатура розглядалася як одна з можливих на посаду прес-секретаря президента Зеленського. Перед війною він керував відділом спецпроектів провідного українського агентства комунікацій RMA.

"Саша загинув у бою. Пішов добровольцем першого дня. Людина сталевої сили волі", — написав у Фейсбук його колега з RMA Василь Самохвалов.

Також стало відомо, що у боях під Бахмутом загинув керівник дитячого театру "Казка".

Крім того, на передовій, на жаль, загинув співробітник Офісу Президента.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини