Головна Новини Суспільство Війна з Росією Передача військової авіації ЗСУ стане прямим сигналом до контрнаступу (ВІДЕО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Передача військової авіації ЗСУ стане прямим сигналом до контрнаступу (ВІДЕО)

Спочатку Україні країни-партнери мають надати МіГи-29, а потім F-16

13 квітня 2023, 20:39
Поділіться публікацією:

Питання постачання Україні авіації є дуже важливим для Збройних Сил України. У Міноборони Данії заявили, що літаки F-16 Україні можуть передати до літа. Про це 24 Каналу розповів військовий експерт Олег Жданов, пишуть "Коментарі".

Передача військової авіації ЗСУ стане прямим сигналом до контрнаступу (ВІДЕО)

Авіацію нададуть Україні перед самим контрнаступом

Він наголосив, що є дуже висока ймовірність, що необхідна для України авіація надійде перед контрнаступом. Збройні Сили України досі чекають на передачу Україні літаків-винищувачів F-16.

"Літаки дадуть перед самим контрнаступом. Якщо його зараз трохи відкладуть, то і передачу авіації відкладуть", – зазначив військовий експерт.

За словами Жданова, на це вказує і публікація у газеті Le Figar. Посилаючись на слова міністра оборони Данії Троельса Лунд Поульсена, там повідомляють, що рішення Заходу про передачу Україні бойових літаків можуть прийняти до літа 2023 року. За попередньою інформацією, якраз до літа українські військові мають розпочати контрнаступальну операцію.

"Крім того, за словами міністра Данії, передача літаків F-16 може відбутися після надання Україні винищувачі Міг-29 від Польщі та Словенії, — каже Жданов. — Питання надання Україні авіації необхідно також узгоджувати зі Сполученими Штатами Америки. Оскільки правовласником літаків-винищувачів F-16, які зараз є у Данії, є США, Копенгагену потрібен дозвіл на передачу їх третім країнам".


Нагадаємо, "Коментарі" писали, що Рада ЄС затвердила виділення мільярда євро на надання Україні боєприпасів.

Як писали раніше "Коментарі", генерал США Бен Годжес вважає, що українська армія здатна звільнити анексований російськими військами Крим до кінця літа цього року.

Читайте також на шпальтах "Коментарів" — нова гра Путіна: пішаки не сильно помінялися (ВІДЕО).



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини