Головна Новини Суспільство Війна з Росією ЄС виділив Україні мільярд євро: на що вони будуть витрачені
commentss НОВИНИ Всі новини

ЄС виділив Україні мільярд євро: на що вони будуть витрачені

На снаряди

13 квітня 2023, 17:18
Поділіться публікацією:

Рада ЄС затвердила виділення мільярда євро на надання Україні боєприпасів. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію глави дипломатії ЄС Жозепа Борреля, якого згадує голова Офісу президента Андрій Єрмак.

ЄС виділив Україні мільярд євро: на що вони будуть витрачені

Україна - це Європа

"Гарна новина", — прокоментував рішення європейців Андрій Єрмак.

Ці кошти будуть витрачені на закупівлю мільйона боєприпасів для Збройних сил України. Ще один мільярд Євросоюз планує вкласти у виготовлення боєприпасів. 

Тепер головне завдання — проплатити кошти тим країнам, які мають ці снаряди і готові віддати їх Україні за певне фінансове відшкодування. 

“Їхнє перше завдання — проплатити кошти тим країнам, які мають ці снаряди і готові віддати Україні, але хочуть за це певне фінансове відшкодування. Це здебільшого стосується європейських виробників зброї, тому що вони за своєю суттю не інтегровані в державну систему промисловості. Там діють, головно, приватні підприємства, з якими держава укладає контракти і закуповує зброю. І другий момент, теж нам дуже важливий, оскільки вони намагаються другий мільярд вкласти у виготовлення. З урахуванням усіх витрат на них з метою здешевлення. Отже, боєприпаси, які будуть заходити за цією програмою, будуть дешевшими автоматично. Вони будуть конкурентоспроможні й автоматично це дає можливість витісняти російську збройову складову”, — акцентував голова Ради резервістів Сухопутних військ Збройних сил України Іван Тимочко. 

Раніше повідомлялося, що рішення про виділення коштів заблокували Франція, Кіпр та Греція, яких не влаштовувало те, що частина боєприпасів планували закуповувати за межами Євросоюзу. На думку експертів, мова могла йти про Туреччину. Але проти цього виступає впливова вірменська діаспора Франції, Кіпр, північну частину якого окуповано Туреччиною, та Греція, у якої є територіальні суперечки з Анкарою.

Тим часом, американський генерал назвав дату, коли ЗСУ можуть звільнити Крим.

А радник Путіна назвав українців ельфами, а росіян гобітами.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини