Головна Новини Суспільство Війна з Росією Американський генерал назвав дату, коли ЗСУ можуть звільнити Крим
commentss НОВИНИ Всі новини

Американський генерал назвав дату, коли ЗСУ можуть звільнити Крим

Генерал США Бен Годжес вважає, що ЗСУ звільнять Крим до кінця літа. Однак американський військовий називає необхідну умову для таких дій з боку Заходу.

13 квітня 2023, 16:50
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Генерал США Бен Годжес вважає, що українська армія здатна звільнити анексований російськими військами Крим до кінця літа цього року. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання DW.

Американський генерал назвав дату, коли ЗСУ можуть звільнити Крим

Генерал США Бен Годжес. Фото з відкритих джерел

Колишній командувач сил США в Європі генерал Бен Годжес під час інтерв’ю видання DW заявив, що ЗСУ можуть звільнити Крим до початку осені. Однак американський генерал вказує головну умову для таких дій ЗСУ. На його думку, для цього Захід має надати Україні високоточну зброю дальньої дії.

"До кінця серпня. Україна зможе звільнити Крим, якщо ми надамо їм високоточну зброю далекого радіусу дії, яка їм необхідна для цього. Так, безумовно, вони зможуть це зробити", — вважає Бен Годжес.

Американський генерал також схвально поставився до підготовки українських сил до майбутнього контрнаступу.

"Думаю, що український Генштаб здійснив дуже хорошу підготовку того, що стане контрнаступом. Думаю, що ми побачимо дуже професійний наступ, дуже ефективний, і метою його буде ізолювати Крим та створити умови для його ймовірного звільнення цього року", – говорить генерал США.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що секретні файли, які потрапили в мережу показують цифри втрат російської та української армій за час ведення війни.

Також "Коментарі" писали, що українські посадовці критикують злиті в мережу дані про позицію США щодо контрнаступу ЗСУ. Згідно з оприлюдненими секретними документами Сполучені Штати вважають, що довгоочікуваний контрнаступ української армії принесе лише "скромні територіальні здобутки".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини