Головна Новини Суспільство Війна з Росією Україна незадоволена поглядом США на контрнаступ – Politico
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна незадоволена поглядом США на контрнаступ – Politico

Українські посадовці критикують злиті в мережу дані про позицію США щодо контрнаступу ЗСУ.

13 квітня 2023, 11:33
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Злиті файли з позначками "цілком таємно" вказують на оцінку США щодо українського контрнаступу. Американські спецслужби вважають, що українська атака принесе лише "скромні територіальні здобутки". Однак українські посадовці критично ставляться до таких прогнозів. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Politico.

Україна незадоволена поглядом США на контрнаступ – Politico

Міністр оборони США Ллойд Остін та український колега Олексій Резніков. Фото з відкритих джерел

Українські посадовці прокоментували позицію США, яка зазначена в злитих документах. На думку чиновників Сполучені Штати знову недооцінюють українські сили.

"Ті самі люди, які казали, що Київ впаде за три дні, тепер зливають шкідливу і настільки ж смішну інформацію перед наступом, критично важливим для всього вільного світу", — говорить неназваний український чиновник.

Інший чиновник з оборонного сектора заявив, що "деякі люди продовжують вагатись" щодо наступу ЗСУ, проте додав, "ми довели, що всі помиляються". За його словами прогнози в злитих документах не відповідають дійсності. Також український посадовець вважає, що такі дані можуть свідчити на скільки серйозно Сполучені Штати підтримують українські цілі щодо витіснення російських сил з країни.

"Сполучені Штати та Україна не настільки синхронні, як обидві країни заявляють про 14 місяців війни. Це також може передвіщати зниження довіри між Вашингтоном і Києвом перед вирішальними кількома місяцями боїв, які можуть диктувати хід війни з Росією", — підсумовує Politico.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Франція блокує важливе рішення ЄС для України.

Також "Коментарі" писали про дві країни НАТО, які підтвердили наявність своїх військових в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

13 квітня 2023, 10:48

А укрокомунисти все продовжують використовувати нафталінову риторику про невдалий бліцкриг. Ми досі живимо радянськими наративами. Ми і на 10-й рік війни будемо цей аргумент використовувати. У Біблії інший аргумент: гниле дерево не дасть гарних плодів. Тільки зміна Маломаргіналії і перехід її на світлу сторону доброчесності, каяття і визнання власної відповідальності змінить ситуацію. Але цього не станеться, особливо за Зе Хунти при владі.


Новини