Головна Новини Суспільство Війна з Росією Втрати армії Росії та України на війні: злив документів розвідки США
commentss НОВИНИ Всі новини

Втрати армії Росії та України на війні: злив документів розвідки США

Секретні файли, які потрапили в мережу показують цифри втрат російської та української армій.

13 квітня 2023, 14:51
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Згідно з інформацією секретних документів розвідки США, яка потрапила в мережу, Сполучені Штати оцінюють загальні втрати у війні в Україні на рівні 354 тис. вбитих або поранених солдатів з обох сторін. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформаційну агенцію Reuters.

Втрати армії Росії та України на війні: злив документів розвідки США

Втрати української та російської армії. Фото з відкритих джерел

Згідно з файлами під назвою "Росія/Україна – оцінка бойової стійкості та виснаження" розвідка США вважає, що російська армія зазнала втрат на рівні 189,5-223 тис. солдатів, з них 154-180 тис. поранені, а 35,5-43 тис. були вбиті у боях.

Щодо України, то злиті в мережу файли стверджують, що ЗСУ зазнали втрат на рівні 124,5-131 тис. військових. З них 109-113,5 тис. були поранені у боях, тоді як загинуло 15,5-17,5 тис.

Наразі немає підтверджень, що злиті в мережу документи є справжніми. Українські та російські посадовці заперечують правдивість оприлюднених секретних файлів, однак американські представники стверджують, що деякі файли можуть бути справжніми, а частина документів містить змінену інформацію.

Нагадаймо, що у грудні 2022 року Михайло Подоляк повідомив, що втрати ЗСУ на той момент становлять 10-12,5 тис. солдатів. Щодо втрат російської армії, станом на 13 березня Генштаб опублікував цифру у 180,59 тис. ліквідованих російських солдатів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що британська розвідка назвала найпоширенішу небойову причину втрат армії РФ.

Також "Коментарі" писали про те, що українські посадовці критикують злиті в мережу дані про позицію США щодо контрнаступу ЗСУ. Згідно з документами Сполучені Штати вважають, що наступ ЗСУ принесе лише "скромні територіальні здобутки" і не зможе вигнати росіян з території України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

wexxx

13 квітня 2023, 16:06

Сайт Знакомств Без Комплексов - здесь девушки сами хотят и дают в попу и берут в рот. Все анонимно и бесплатно ----- https://vinci.tk/xclub


Новини