Головна Новини Суспільство Війна з Росією Patriot ще не в Україні, - Ігнат
commentss НОВИНИ Всі новини

Patriot ще не в Україні, - Ігнат

Patriot здатний збивати цілі на відстані до 150 км

7 березня 2023, 19:03
Поділіться публікацією:

Patriot ще не в Україні. Про це заявили Повітряні Сили ЗСУ, спростувавши поспішну інформацію у ЗМІ про нібито надходження цих протиракетних систем до України.

Patriot ще не в Україні, - Ігнат

Patriot буде в Україні

"Безумовно, Patriot буде в Україні, рішення прийняте, люди навчаються. Очікуємо найближчим часом", — заявив речник Повітряних Сил ЗСУ Юрій Ігнат.

За його словами, українці дізнаються про отримання Patriot, коли командувач Повітряних сил Микола Олещук протестує систему за кермом, як це було із ЗРК IRIS-T, або коли Повітряні сили повідомлять про перший російський літак, який збила ППО.

"Patriot здатний збивати цілі на відстані до 150 км, аеродинамічні цілі. Балістика менше — 40 км. Тому наберемося терпіння і чекатимемо, коли ця новина буде справді вже в Україні", — зазначив Ігнат.

Перед цим міноборони Польщі спростувало інформацію про те, що системи ППО Patriot вже в Україні.

Раніше повідомлялося, що польський міністр оборони Маріуш Блащак заявив, що до України вже доставлено системи ППО Patriot. Пізніше з'ясувалося, що поява в іспанському виданні La Razon згадки від польського міністра про отримання Україною ЗРК Patriot, очевидно, пов'язана з помилкою перекладу.

Нагадаємо, що Україна попросила у США касетні боєприпаси, Польща пообіцяла Україні передати ще 10 танків Leopard, а українські експерти обговорюють ймовірність нового російського ракетного удару. Зазначається, що російський ВПК і далі здатний робити за місяць до 40 ракет Х-101 і до 20 "Калібрів", відповідно для окупантів не проблема зібрати "залп" одночасно ще на 1-2 масованих обстріли. Для армії ворога проблема в тому, що у них вичерпалися засоби, якими вони намагалися "продавити" українську ППО.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини