Головна Новини Суспільство Війна з Росією Останні два тижні принесли армії РФ найбільших втрат у живій силі
commentss НОВИНИ Всі новини

Останні два тижні принесли армії РФ найбільших втрат у живій силі

Вдалося підтвердити з відкритих джерел загибель 16 774 російських військових, більшість смертей – під Бахмутом

12 березня 2023, 09:33
Поділіться публікацією:

За даними російських журналістів та волонтерів, які спираються на відкриті джерела, за останні два тижні на війні проти України загинули 1638 російських солдатів та найманців ПВК "Вагнер". Це новий рекорд за весь час спостережень, зазначають медійники, пишуть "Коментарі".

Останні два тижні принесли армії РФ найбільших втрат у живій силі

Кількість смертей солдат РФ на фронтах стала рекордною

Про це свідчать спільні підрахунки російського видання "Медіазона", російської служби BBC та команди волонтерів. Разом з тим, йдеться й про те, що реальна кількість загиблих може бути вищою в кілька разів. Адже невідома кількість зниклих безвісти та полонених. У своїх підрахунках вони спираються на відкриті дані — пости родичів загиблих окупантів, новини регіональних ЗМІ та повідомлення місцевої влади.

Найбільший приріст загиблих — серед найманців із ПВК "Вагнер", зазначають у "Медіазоні". Водночас "вільні" найманці зазнають менших утрат порівняно з ув’язненими, яких завербували на війну. Головним напрямком, де гине найбільше окупантів, залишається Бахмут. Журналістам відомі імена 800 військових РФ, які загинули там упродовж останніх двох тижнів. Загалом вдалося підтвердити з відкритих джерел загибель 16 774 російських військових.

"Медіазона" зауважує, що найбільше "похоронок" приходить у Свердловську та Челябінську області Росії, в Башкирію, Бурятію і Дагестан. Велика кількість повідомлень про загибель фіксується із Краснодарського краю, але це пояснюють тим, що там волонтери обходять цвинтарі й фотографують могили військових.

За даними Генштабу ЗСУ, українські військові за період повномасштабної війни і станом на ранок 11 березня знищили 159 тисяч російських військових. Лише за останню добу Росія втратила 1090 своїх солдатів.

"Коментарі" також писали про те, що Україна вистояла черговий найважчий тиждень війни проти Росії. Експерти проаналізували для видання найбільш значущі, з їхньої точки зору, події з 6 по 11 березня, а також її значення в ракурсі російсько-української війни.

Як повідомляв портал "Коментарі, командувач Сухопутними військами генерал-полковник Олександр Сирський вкотре заявив, що силам оборони потрібно продовжувати утримувати позиції в Бахмуті, тим самим максимально виснажуючи сили супротивника. Тим самим ЗСУ виграють час для свого весняного контрнаступу, який вже не за горами.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чотири цілі Росії: куди рухатиметься окупаційна армія.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини