Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Генштабі та ОП інтригують заявами про контрнаступ ЗСУ: де і коли воно може бути
commentss НОВИНИ Всі новини

У Генштабі та ОП інтригують заявами про контрнаступ ЗСУ: де і коли воно може бути

Є три плацдарми, де ЗСУ можуть розпочати контрнаступ.

11 березня 2023, 13:08 comments4000
Поділіться публікацією:

Командувач Сухопутними військами генерал-полковник Олександр Сирський вкотре заявив, що силам оборони потрібно продовжувати утримувати позиції в Бахмуті, тим самим максимально виснажуючи сили супротивника. Тим самим ЗСУ виграють час для свого весняного контрнаступу, який, за словами того ж Сирського, вже не за горами. Натяки на контрнаступ, що наближається, також зробили на Банковій. Радник глави Офісу президента Михайло Подоляк анонсував контрнаступну операцію ЗСУ через 2 місяці. Коли слід очікувати старт українського контрнаступу та початку операції зі звільнення окупованих росіянами території держави? Видання "Коментарі" розбиралося у питанні.

У Генштабі та ОП інтригують заявами про контрнаступ ЗСУ: де і коли воно може бути

Контрнаступ ЗСУ. Фото: із відкритих джерел

Масштаби контрнаступу ЗСУ багатьох здивують

Військовий експерт Владислав Селезньов в ефірі "Radio NV" висловив думку, що на покращення погодних умов для посилення штурмових атак чекають не лише ЗСУ, а й окупанти. Ось тільки з тими ресурсами, які вже мають українські захисники, навряд чи щось у росіян вийде цієї весни.

Владислав Селезньов вважає, що вже приблизно через місяць очікується суттєвого пожвавлення на фронті.

"Думаю, що з середини квітня ми станемо свідками дуже масштабних і дуже бурхливих подій, але знову ж таки підсумком цих рухів стане деокупація території нашої країни. У яких масштабах? Сподіваємося, що ми звільнимо Україну повністю", — заінтригував експерт.

Військовий експерт Олександр Коваленко вважає, що не можна спрогнозувати на якому з плацдармів активно діятимуть ЗСУ. Це знають лише у Генштабі ЗСУ, ретельно плануючи операції.

У Бахмуті, де йдуть бої, і українська армія тримає позиції, контрнаступ поки що неможливий

Експерт вважає, що найімовірніше активізація на лівобережній частині Херсонської області, Запорізької області – у бік Мелітополя, а також Луганської області. Але де і коли діятимуть ЗСУ – невідомо.

"У кожного з них (Ред. – плацдармів) є свої переваги та недоліки, – зазначає Олександр Коваленко. – Який із них оберуть – знають лише у Генштабі ЗСУ. Ми повинні розуміти, що проводиться аналітичний огляд ситуації щодо кожного з плацдармів. Контрнаступлення відбуватиметься там, де ми будемо максимально ефективними у контрнаступі".

Військовий експерт вважає, що не буде повторення дій, які всі побачили у Харківській та Херсонській областях у другій половині 2022 року. Швидше за все, удар ЗСУ буде там, де на нього найменше очікують.

Читайте також на порталі "Коментарі" — безславна історія ПВК "Вагнера" скоро закінчиться: у ЗСУ зробили тривожну для росіян заяву.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини